Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Obisk pri otorinolaringologu

Obisk pri otorinolaringologu

Pozdravljeni!

Zaradi bolečin v desnem ušesu (pokanje v ušesu – imam namreč občutek polnosti v desnem ušesu) in zaradi tega, ker sem si zatipala zatrdlino spodaj za desnim ušesom-predel vratu sem se na podlagi napotnice svojega osebnega zdravnika naročila k specialistu za uho – otorinolaringologu.

Anamneza je bila sledeča: Opaža oteklino za desnim ušesom. Bolečin nima. Ima občutek polnosti desnega ušesa. Kot otroka so jo bolela ušesa.

Status: Bobniča cela, siva., desno s skrajšanim odsevom. Za desnim ušesom v predelu mastoida oteklina, slabo zamejena, velikosti 1×1 cm.

Nos prehoden. Ustna votlina v redu. Epifarinks prost. Larinks v redu. Vrat mehak.

Sluh: 6-v-6
+R+
Weber v sredini.

ADG interac: bp

Tympanometrija: krivulji A, STAR dobro izzovna.

Mnenje: Klinični ORL status v mejah normale. Priporočam narediti UZ vratu in retroaurikularno desno.

Hja in nato sem res šla na ultrazvok vratu in zgoraj omenjenih stvari.

Rezulati ultrazvoki so bili sledeči:

napotna dg.: Lymphaden. retroauricularis.

Na mestu palp. tipne rezistence prikažem 7,7 mm veliko elongirano bezgavko. Drugod na vratu ne najdem povečanih bezgavk. Tudi ob desnem sternokleidomastoid. prikažem nekaj bezgavk, največja meri 12,5 mm. Vse so elipsaste oblike. Levo na vratu ne najdem povečanih bezgavk. Žleze slinavke in ščitnica so normalne.

MNENEJI Lymphadenitis colli dex.

Se opravičujem, da sem zadevo tako razširila ampak podala sem vam vse podatke oz. izvide kako so napisani n alistu papirja. Po ultrazvoku sem šla nazaj k specialistu-otorinolaringologu in ko je videl izvide in zraven priloženi dve slikici iz ultrazvoka, se je odločil da naj pridem nazaj čez nekaj dni na punkcijo. (k citologu)…….rekel je, da mi bodo dali injekcijo in da baje nič ne boli.ne vem, sem slišala ravno obratno, da baje kar boli.zanima me predvsem vaše tolmačenje zgoraj navedenih izvidov……a sumite na kaj konkretnejšega (tumor mislim) ali kakšno je vaše mnenje??Sicer vem, da bi me morali videti ampak vseeno bi Vam bila zelo hvaležna če bi mi pojasnila moja vprašanja. Zanima me tudi kaj je punkcija in kako poteka in ali res nič ne boli???
Moj osebni zdravnik mi je namreč v tem desnem ušesu opazil povečane obloge…zanima me, zakaj mi tega ne odstranijo oz. sperejo iz ušesa????Sem to omenila specialistu in ni odreagiral.kaj menite vi???Ali lahko to zahtevam????

Za vse odgovore se Vam iskreno zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam, Katja

Spoštovani!

Povečana bezgavka bi bila lahko posledica glivičnega vnetja v sluhovodu. S punkcijo bodo ugotovili, ali gre za vnetje ali za tumor. Trenutno vse kaže na vnetje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close