Najdi forum

Občutljivi zobje

Pozdravljeni..
imam en malce neobičajen problem.. stara sem 19 let in že od otroštva imam eno zelo neprijetno razvado in sicer grizenje nohtov (sedaj v casu izpitov ze kar kronicno) Prislo je do tega, da me trenutno ze precej bolijo zobje ki so, sklepam, že malce “obrabljeni”. Zanima me če obstaja karkoli, kar bi mi te neprijetne obcutke ublažilo, kakšen premaz ali kaj podobnega. (poleg opustitve nohtogrizstva seveda :P)
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovana coccinelle,

seveda, na prvem mestu je opustitev nohtogrizaštva:).
V vsaki malo bolj založeni drogeriji pa verjetno tudi v lekarnah, prodajajo premaze, ki jih enostavno nanesete na nohte in ….. počakate do prvega ugriza:). Baje so okusi tako neznosno zanič, da je vsaka želja po grizenju nohtov kmalu le še preteklost – otroci staršem ne dovolijo, da bi jim nohte ponovno namazali s takim premazom, ker pa ste že odrasla, polno odgovorna oseba, boste to skušnjavo premagali in nohte mazali toliko časa, dokler razvada ne bo povsem premagana (v dobro zob pa tudi splošnega vtisa).

no nisem imela v mislih premaza za nohte ampak za zobe. Tiste za nohte sem že dala skozi pa verjemite da sploh ne pomagajo tako zelo kot bi človek pričakoval (in želel) 😛 očitno je vse v glavi.
Mislila sem bolj na zobne paste za občutljive zobe (bi to utegnilo pomagati?) in na kakšne druge premaze za zobe.
LP

Spoštovana coccinelle,

s tem, ko grizete nohte, zobe preobremenjujete, zato se tudi pojavljajo bolečine. Takih bolečin ne omili noben premaz za občutljive zobe, ker bolečine izvirajo iz obzobnih tkiv in ne občutljive sklenine.
Torej, zobno pasto za občutljive zobe si sicer lahko kupite, nohte pa bo vseeno najbolj pametno prenehati grizti:).

New Report

Close