občutljive oči
Spoštovani,
v zadnjem letu imam zelo občutljive oči. Lansko leto sem rodila in sem 14 mesecev po porodu, ne vem ali so težave tudi s tem povezane. Že prej sem na močni svetlobi videla nekatere stvari dvojno oz. z odsevom. Tako sem npr. črto po sredi ceste na sončni svetlobi videla dvojno. Delam tudi precej z računalnikom in se mi zadnje čase oči tudi bolj solzijo. Če pogledam kakšno stvar, ki močneje izstopa iz podlage ali pa je zelo osvetljena, jo potem še nekaj časa “vidim”, tudi če zaprem oči ali pogledam proč. Še posebej vidim ta odsev še nekaj časa, če berem stvari (na računalniku ali na papirju), ki so pisane belo na črno podlago. Ob takih odsevih me tudi pečejo oči. Očala nosim že 20 let, trenutno imam dioptrijo – 4,50 in – 3,75. Upam, da sem težavo uspela opisati. Gre le za občutljivost ali gre za kaj več? Mi lahko mi svetujete?
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni,
najprej hvala za odgovor.Sumim, da je to neka sestavina v barvi, sedaj pa me zanima ali se naj ne bi več sploh barvala lase? To bi bilo grozno, ker sem že kar fino siva.Pred nekaj leti sem bila operirana za katarakto, ampak to verjetno ni v povezavi z mojim problemom.
Ko ste rekli, da mi poškoduje solzni film ali roženico, ali to pomeni poslabšanje vida?
Hvala in lp
pozdravljeni!
jaz imam tudi probleme z očmi. velikokrat se mi za trenutek zamegli pogled,ali me pečejo, bolijo. očal ne nosim,ker do sedaj na pregledih še niso tega zahtevali. imam pa še en problem. večkrat se mi dogaja, da imam eno zenico večjo od druge. (kar lahko opazjo tudi drugi). tudi naprimer zjutraj,ko se zbudim.takrat imam tudi drugačen občutek v drugem očesu. zanima me, zakaj do tega pride in ali bi bilo dobro,da grem na pregled?
hvala in lep pozdrav