Pozdravljeni,
O obcutku cmoka ” v grlu” je bolo ze veliko napisanega. Poglejte si ostale odgovore. Vsekakor je potrebno izkljuciti bolezni scitnice, velikokrat pa je tak obcutek psihogenega vzroka.
Lp
pozdravljeni
mene pa zanima že nekaj časa imam občutek cmoka v grlu in malo kisline mi vrača nazaj gor.
šel sem k zdravniku in mi je dal tablete emozul in me napotil na dihalni test ki pa ga imam 24.
sedaj pa že imam 4 dni probleme z prebavo v trebuhu mi “kruli” močne vetrove imam sprva sem imel drisko sedaj je nimam več ampak grem zelo malokrat na wc pa še to čisto malo zaznal pa sem neprebavno hrano v blatu sadje in zelenjava prosil bi za pomoč.
hvala lp
Pozdravljeni.
Občutek cmoka v žrelu je najpogosteje simptom refluksne bolezni požiralnika. Tablete Emozul so zdravilo s katerim tovrstne težave uspešno odpravimo. Dodatne težave, ki jih navajate bi lahko bile posledica stranskih učinkov zdravila, tako da svetujem zamenjavo z drugim sorodnim zdravilom.
LP
Pozdravljeni
Okuzba z bakterijo hp praviloma ni v povezavi z refluksno boleznijo. Svetujem vam da se malo pocakate in jemljete zdravila naprej
Lep pozdrav,
Z zgago se soocam ze dolgo casa, vendar le obcasno, in to takrat ko jem mocno hrano (pikantna), zelodec me drugace ne boli, niti ne tisti, na vsake toliko casa se mi pojavi nekaksen cmok v predelu prsi oziroma grla, in potem s casom mine.
V zadnjem casu pa opazam, da je stanje v zelodcu spremenjeno. Ob kaksni mocni hrani ali pitju alkohola (pa spijem max par kozarcev, se ne opijam!) pa opazam, da nimam sicer zgage, malo se mi sicer neobicajno veliko riga, ampak naslednji dan vedno bruham.
Sem bil ze na pregledu pri osebni zdravnici, ki mi pa razen predpisanega ranitala, ni nic pametnega povedala.
Zanima me, kaj bi lahko bilo vzrok temu? Sem tudi sam okuzen z bakterijo, imam sluznico uniceno,…?
Hvala za odgovor. Lp Luka
Pozdravljeni
Ranital je zdravilo, ki sicer lahko pomaga, vendar ga v zadnjih letih predpisujem bolj redko ker imamo na voljo bolj ucinkovita zdravila. V lekarni lahko dobite zdravilo nolpaza control brez recepta. V kolikor ne bo bolje pa je potrebna gastroskopija- le z omenjeno priskavo lahko odgovorimo na vasa vprasanja.
Lp
Pozdravljeni!
Zadnje čase imam težavo z slabostjo, ki ni vsako dnevna, ampak občasna. Čez dan slabosti ne občutim, pač pa tik pred spanjem mi včasih postane slabo ( ne bruham) in imam občutek cmoka v grlu. V tistem trenutku mi najhitreje pomaga Encijan (0,1 požirka) in slabost izgine. Me pa zanima kaj bi lahko to bilo.
Star sem 25 let
Lp
Pozdravljeni.
Lahko bi šlo za refluksno bolezen požiralnika ali vnetje sluznice želodca. Predlagam gastroskopijo.
LP
spoštovani
Nsmrekar je zdravnica gastroenterologinja, ki dela na Gastroenterološki kliniki v Ljubljani.
LP