Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija občasen meglen vid

občasen meglen vid

Spoštovani,

Preden se odpravim na pregled, bi Vas rada povprašala za mnenje. Zadnjih par mesecev opažam, da občasno slabo vidim na desno oko. To se mi ponavadi dogaja, ko premalo spim ali ko sem več za računalnikom, lahko pa tudi kar tako. Občutek imam kot da bi imela čez oko nek tujek, lečo, ki me rahlo draži (pika) in zaradi česar vidim vse megleno. Tako stanje traja po en dan ali več preden se popravi, medtem pa na levo oko vidim vse normalno. Se mi pa zdi, da tudi v “normalnem” stanju na desno oko vidim malenkost slabše kot na levo. Prihaja do tega mogoče zaradi narave mojega dela, delam namreč na letalu, kjer je zrak izredno suh? Pred malo več kot letom dni sem imela pregled pri oftamologu, kjer so mi ugotovili astigmatizem in po besedah gospe, ki je takrat delala, neko “minimalno dioptrijo”. Napisali so mi, da sem zmožna za delo brez očal. Zdaj me torej samo zanima ali je čas, da grem na pregled k oftamologu/okulistu (kateremu-oftamologu ali okulistu?), kako ravnati v prihodnje in zakaj bi lahko prihajalo do meglenega vida.
Hvala lepa in LP

Spoštovani,
težave, ki jih opisujete so verjetno povezavi s suhimi očmi in slabim solznim filmom. Poskusite z umetnimi solzami večkrat dnevno (5-6x).
Vidno ostrino pa si preverite pri oftalmologu, ki vas bo tudi pregledal.
Lp

New Report

Close