Občasen izcedek iz obeh dojk v menopavzi
Pozdravljeni! Stara sem 57 let, v menopavzi 6 let. Že pred enim letom sem na modrčku na obeh dojkah videla mali brezbarvni madež, v velikosti bradavic, imam male bradavice. Dora 4 mesece prej je bila bp, takoj sem odšla na UZ, ki je bil tudi bp. Kasneje sem imela možnost govorit še z eno onkologinjo in eno zdravnico na UZ trebuha, pa nista imeli ideje, kaj bi to bilo, še posebej, ker je iz obeh dojk in je le občasno, traja kak teden, dva, pa spet nekaj časa ne itd.
Moja ginekologinja pa me je zadnjič na rednem pregledu poslala na mamografijo. Sem se kar prestrašila. Takoj sem šla spet na UZ, zelo natančno me je pogledala in v levi dojki odkrila en vod malo razširjen. Zdaj bom šla na punkcijo tega, rekla je, da se tega voda na mamografiji ne bi videlo. V bistvu ni vedela, kaj naj mi reče, spet zato, ker so težave na obeh dojkah, občasne.
Sem zelo anksiozna in prestrašene narave, prosim za vaše mnenje. Bojim se raka. Hvala!
Pozdravljeni,
se opravičujem za moj kasnejši odgovor. V tem času nisem bila v možnosti odgovarjati na vaša vprašanja. Upam, da razumete. Hkrati pa tudi srčno upam da ste omenjene težave že rešili in da izcedka nimate več oz. da ste ugotovili morebiten vzrok nastanka.
Če temu ni tako, bi se mogoče lahko vzrok izcedka skrival v uporabi določenih zdravil. Omenila ste namreč, da ste anksiozna in prestrašena. Ste mogoče v zadnjem letu dni jemala kakšno terapijo, ali če ste mogoče menjala zdravila? Vem, da določeni antidepresivi lahko vzpodbudijo pojav izcedka iz dojk.