Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija O PREPRIČANJIH IN ZDRAVLJENJU

O PREPRIČANJIH IN ZDRAVLJENJU

Ko sem živela še pri starših in potem, ko sem imela otroka, sem poznala samo klasično medicino. Res sem bila prepričana, da so antibiotiki čudežno zdravilo in da zdravnik lahko vse pozdravi. Mama mi je včasih rekla: “Ni treba vedno takoj k zdravniku, zakaj greste takoj k zdravniku?” Pa sem mislila, kako je moja mama za časom. Ona je bila pa prepričana, da se lahko telo samo pozdravi, samo rabi malo več časa …

Včasih so se ljudje zdravili sami. Jezus je bil velik zdravilec in obstajale so tudi knjige o zdravljenju, ki so jih takrat napisali. Toda kasneje so jih uničili in vsebino Biblije spremenili. To se je zgodilo v času cesarja Konstantina v 4. stoletju našega štetja. Znanstvenik Gregg Braden je v nekem samostanu odkril te knjige. V njih piše tudi to, da je Jezus že takrat pisal o koherenci srca in možganov. Da, ko povežeš srce in možgane, je vse mogoče. Tudi naši daljni predniki so že uporabljali kvantno fiziko, energijsko medicino, zelišča. Znanost danes dokazuje to, kar so ljudje vedeli in znali že pred našim štetjem.

Prepričanje, da nas lahko pozdravi samo zdravnik, so nam vcepili drugi. Dojenček, ko se rodi, je popoln. Vedno se mi je zdelo nenavadno, zakaj me dojenčki ne gledajo v obraz, temeč gledajo “čez” mojo glavo. No, danes vem, da ima naša avra različne barve in dojenčki gledajo to našo avro, ki je zanimivejša od našega obraza. In potem dojenček raste in je vedno manj popoln. Otrok dobi prepričanja, kot so: da ni dovolj dober, da si ne zasluži, da je neroden, da je neumen … Potem odraste, prepričanja in programi pa ostanejo. Oseba nima sebe rada, morda se celo sovraži In ta prepričanja jo spremljajo, dokler ne zboli. Takrat je pa skrajni čas, da se vpraša, ne, kateri zdravnik in zdravila so najboljša, temveč kaj je delal narobe in kaj v svojem življenju mora spremeniti, da pozdravi svoje življenje. Zdravniki ne znajo pozdraviti kroničnih bolezni. Blažijo simptome, bolezen ostaja.

Eno od prepričanj je tudi to, da te bo že zdravnik pozdravil, ko bo čas za to. Ni vedno tako. Včasih kdo tudi umre. Ljudje ne pomislijo, da lahko nekatere bolezni s pravilno prehrano, dodatki in pravilnim načinom življena tudi preprečijo ali si izboljšajo počutje, če so že zboleli. Dosledno upoštevajo navodila zdravnikov, svojega telesa pa ne poslušajo. Uživajo zdravila in jedo hrano, ki jim škoduje, ker ne vedo, ali nočejo upoštevati tega, da je pomembno tudi to, kar jemo. Da se je pri določenih boleznih treba nekatere hrane izogibati, pa jim zdravniki tega niso povedali.

Dr. Joe Dispenza je rekel:” Dandanes je nevednost izbira.”

Tradicionalna kitajska medicina zdravi s prehrano, zelišči in akupunkturo. Vsaka bolezen se začne z motnjo v pretoku energije, ki jo povzročijo določena čustva.

Ljudje imajo svoja prepričanja, pa stokajo, kako se slabo počutijo. Primer: “Saj spijem samo eno kavico na dan. Saj si dam mleko samo v kavo, ne pijem veliko mleka. Sem bila tako lačna, pa sem si vzela za kosilo dunajski in pomfrit. Pa sem si skuhala makarone … Saj jem malo kruha … Joj, kruh imam pa tako rada … Paprike, krompirja in paradižnika pa res ne bom nehala jesti … ”

Težko je jesti pravo hrano … Toda naše telo vse ve, samo prisluhniti mu je treba. Sporoča nam, če s hrano, ki jo jemo, ni zadovoljno.

Breda

New Report

Close