Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina o piercingih

o piercingih

rada bi di dala preluknjati ušesa – kakšno je vaše mnenje, ali je bolje iti v piercing studio, kjer luknjajo z iglami, ali v navadno zlatarno, kjer luknjajo s pištolico? Slišala sem, da se pištolica ne da sterilizirati v celoti in da niso v zlatarnah preveč izkušeni z luknjanjem oz. da lahko prebodejo neko akupunkturno točko v ušesu, kar naj ne bi bilo dobro? Ali je mogoče vse to skupaj en lari fari in je na pištolico ravno tako dobro? S čim je potem primerno uhane razkuževati?

Hvala za odgovor že v naprej in lep pozdrav!

Spoštovani!

Pri pištolci luknjico naredijo z zasilnim uhančkom, zato po moje tukaj ni vprašanje sterilizacije, ker dobite novega. Sicer ste pa odprli dobro temo – kako se preverja sterilnost instrumentov pri eneih i npri drugih. Ostalo pa je res vraževerje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spostovani!

Na koncu sem se vseeno odločila za luknjanje na iglo: igle verjamem, da so bile sterilne, ker so bile še zaprte, kar se pa tiče uhančkov: dobila sem uhančke iz medicinskega jekla (samo bunkica spredaj in zadaj), v sami luknjici pa imam “palčko” iz bioplasta. Ko je te uhančke pripravljala, je s šilčkom naredila navoje na bioplastu za bunkice in je potem tesno gor navila bunkice in vse to skupaj dala v ultrazvočni sterilizator (napravica kakih 30cm dolga) in tam pustila kako minuto ali morda malo več. Vse je delala z rokavicami. Ko je bilo vse končano, je potem še dala za malo časa obkladek na ušesa in nato še obrisala z eno tekočino (noter naj bi bila destilirana voda, hamemelis – ne vem, če sem prav napisala, in valeriana – to naj bi bilo, da skrči žilice, malo je bilo tudi krvi). Toliko samo v informacijo. Aha, pa cena je cca 5x večja kot na pištolco 🙂. Je bilo pa zanimivo na njej videti, kaj vse se da luknjati:-).

Prosim pa za še en nasvet: ko se luknjice zacelijo, ali je potem potrebno uhančke pri zamenjavi kaj razkužiti in s čim?

Lepo pozdravljeni!

Spoštovani!

Hvala za podroben opis, ki bo marsikomu pomagal pri odločanju. Sliši se zelo solidno.

Pri menjavi je najmanj, kar je potrebno narediti, vse delčke dobro očistiti z alkoholom ali alkohonim razkužilom. Tudi mesta menjave na koži.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close