Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nujno – vse, ki imate otrkoke v vrtcu

nujno – vse, ki imate otrkoke v vrtcu

prosim pomagajte. Sin je ponoči dobil vročino, torej ni za v vrtec. Kaj storitev v takem primeru? Ostanete doma in sporočite, da imate dopust (v mojem primeru danes ne pride v poštev, ker imam nujno delo, prav tako mož), greste k zdravniku po bolniško (zaradi vročine ponavadi ne hodim k zdravniku 37,8) ali kaj? Imate možnost koga poklicati, da čuva otroka? Res ne vem, kaj naj.

Prosim za nsvet.

Lep dan.

ČE JE KAKŠNA BABICA FREJ PROSIMO NJO, ČE PA NE GRE PA V SLUŽBO SPOROČIM DA IMAM BOLNIŠKO IN GREM Z OTROKOM K ZDRAVNIKU. TUDI ČE JE VROČINA ČISTO NIZKA, LAHKO SO UŠESA!

To ni dopust, če imaš otroka bolanega. Dopust prihrani za zdrave dni. Pelji otroka k pediatru, da ga pregleda in odpre bolniško. Morda se sploh še ne bo videlo, kaj je narobe (viroza). Ko bo otrok zdrav, bo pediater zaključil bolniško. Takrat imej s seboj svojo zdravstveno kartico.

Pri nas v primeru bolezni ostanem doma jaz. Če imam veliko dela v službi, na koncu vskoči babica.
Pri našem pediatru ni bil nikoli problem z bolniško, pa tudi službo imam na srečo takšno, da si lahko to privoščim.

Pa v vrtec sporoči, da je zbolel.

Nataša

Definitivno vzamem bolniško. Če ima otrok vročino je bolan. Otroka pelji k pediatru, da ga pregleda in da ti odpre BO.
Dopusta za bolezen ne jemljem, temveč vzamem BO. Izjeme so kaki petki.

Mi imamo babico in sem lani hčero dvakrat kao pocajtala pri njej – vsakič 1 dan, nasl. teden pa spet vročinca… sem se le zdevala z njo k zdravniku in je imela uroinfekt. Od takrat, če ima vročino vedno pokličem v ZD in opišem, kako zgleda in če rečejo, naj prideva, kar greva.

Hm, grem k zdravniku, ker tudi jaz nimam nikogar, da bi ga čuval. Pa tudi bolan otrok spada k staršem, ali ne? Torej, k zdravniku po bolniško. Kaj pa naj drugega? Če pet dni, pa pet dni. Tako je in ne morem pomagati. Služba počaka, otrok ne more. Bog pomagaj, tako pač je. Jaz tudi nimam srca, da bi bolnega otroka komu pustila. Moj se, če ima vročino, skozi crklja pri meni, čisto je miren, pa se pogovarjava, gledava knjigice in tako naprej.

Pokličem v službo, ostanem doma. Pokličem pediatrinjo in mi “odpre” bolniško. Če je treba grem tja, če je kaj milejšega, peljem tamalo preden gre v vrtec na kontrolo in po bolniški list. Če imam neodložljivo delo pa grem delat popoldne, ko pride mož domov in prevzame otroka. Tudi čez vikend sem že delala. Dopusta pa ne dam v takem primeru.

Lp B

…. delodajalec tak, da te bo postavil na cesto, ker vzameš bolniško za otroka?

Saj vem, da sem naivna, ampak OBA starša pa le nimata takih delodajalcev, ane?
T.

Ne , nimata oba takih delodajalcev, drugi starš je v službi – recimo, po pogodbi in ga fliknejo na cesto takoj, če zamudi, kaj šele, da bi šel na bolniško.

Dajte mal pogledat čez ograjo! Niso vse stvari tako rožnate v resničnem življenju 🙁(

ne me pojest, no…

Vem, da je težko takrat – mi smo, ker smo bili odvisni od mojega honorarja, mož pa svež v službi in je lahko sanjal o bolniški zase, kaj šele za otroka, štrikali na veliko. Malo smo porabili mojo sestro, pa teto, pa taščo, zmenili smo se pa tudi z eno študentko, ki je kdaj tudi zvečer popazila nanj, da sva šla v kak kino.

MOrda je rešitev v kakšni sorodnici ali študentki, ki jo pač plačaš… ampak o tem moraš pač razmišljati tudi malce prej, ne šele ko otrok zboli. Pa ne me zdaj spet pojest.

T.

Zdaj vsekakor eden od naju jemlje bolniško.

🙂))))))))))Ne, ne … saj to ni naša situacija….. 🙂)

Pri nas ni problema za bolniško, je mož itak brez službe – pa ne zaradi bolniške 🙂)))

New Report

Close