Najdi forum

Nujno, rabim pomoč

Imam brata(24) in zaradi njega včasih nismo spali po cele noči saj ko se napije razgraja in postane nasilen do drugih predvsem pa ponori skoraj dobesedno… Zdaj ko je na terenu ne pije več toliko če pa se že pa do te mere da je koliko toliko normalen za vinjeno osebo… Danes pa spet po dolgem času se ga je napil z kolegi in že cel večer nori in se dere, jaz osebno se bojim da bo komu ali sebi kaj naredil… Miri ga moj fant ki je res močen da ga lahko zadrži in miri ampak do zdaj traja že to dve uri, jaz kot bolnik panike in anksioznosti pa tako da ne pravim kako je z mano…
Policije ne kličemo, mogoče jih bodo sosedi saj je zelo glasen…. ne vem… obupana sem, moja bolna mati pa se še toliko bolj sekira… grozi nam vsem po vrsti…
Najhujše pa je da ga ti njegovi “kolegi ” kličejo ko rabijo dnar a ko se napije ga pustijo vsepovsod…tako da to niso pravi kolegi… ko se zjutraj strezni mu to povemo kakšni so ti njegovi “kolegi” ampak nas ne posluša… povemo mu kako je delal ko je bil pijan in da nam je grozil, ampak nič… moram rečti da tudi ko je normalen se z njim ne da pogovarjat saj nič ne pove in se z nami ne pogovarja…
edino kaj je vredu da dela na terenu in pride domov enkrat mesečno, naj bi pa bil priden na delu in gori nima neke družbe za pitje, samo ko pride domov… oče tudi ne ve kaj naj naredi, ne more ga umiriti nikakor ko je sam z njim… ne ve mu reda narediti postaviti ultimata ali ga na cesto vrečti… tako da si zdaj zadnji dve leti oddihujemo ko gre delat saj gre stran od te družbe…
naj še omenim, brat ima punco, ki pa ko je ona doma in sta skupaj ga umiri in mu ne pusti piti, kar je za nas vredu, saj potem ne gre v to družbo…

v glavnem prosim brez očitkov itd, ampak samo dobre nasvete kam po pomoč, kako ga prepričati da gre po pomoč ali bilokaj…

Hvala…

Moj nasvet – mogoče naiven in neuporaben, ampak bolje kot nič… :

Postavite se mu po robu v enotni fronti. Vsi naenkrat. Nekoč sem brala (menda resnično) zgodbo o
družini, kjer je oče ustrahoval celo družino, bežali so v sneg, ponoči, tepel vse po vrsti. pil, razgrajal.
No, in potem je pijan zaspal za mizo – in otroci so ga privezali na stol. Ko se je zbudil so se vsi zbrali
okoli njega in mu povedali, da ga ne bodo odvezali, dokler ne obljubi, da se bo spremenil in da od zdaj
naprej ne bo tepel nikogar več, ker se mu bodo vedno VSI postavili po robu naenkrat, ne glede na to,
na koga se bo spravil.
Jasno je ata besnel, vpil, grozil….in so ga pustili. Tri dni je bil privezan na stol.
Potem se je pa vdal in sicer ni nehal piti, ampak je pazil, da ni več prišel preveč pijan domov. In seveda
se je tudi razgrajanje in pretepanje nehalo.,
Jaz sem vas naštela pet ali šest oseb – bo pa ja šest ljudi postavilo enega v red? Samo enotno in
naenkrat – ker – če pogledaš, je v redu, da šest ali celo sedem ljudi ustrahuje eden kreten? Meni se ne
zdi….

New Report

Close