Nujno-pomoč hčeri

Hčerka, 15 let, je blazno navezana na mojo mamo, ki pa je, žal, zelo hudo bolna, trenutno je še v bolnišnici. Vem, da je konec blizu, pa se še sama ne morem sprijazniti s tem, kako naj to potem razložim otroku? Grozi, da se bo vrgla s strehe, ko bo babi umrla, jaz pa ji ne znam pomagati in jo potolažiti! Ne vem, kje se naj problema lotim. Hči je do sedaj bila zelo pridna v šoli, sedaj pa ji je postalo popolnoma vseeno. Sicer je zelo zadržana, vase zaprta oseba. Nima prijateljic in jih tudi ne išče. Dom in družina ji pomenijo vse!
Prosim vas, svetujte mi, kako ji naj pomagam? Strah me je, ko gre v šolo, strah me je kaj bo!

Pozdravljeni,

ne vem če sploh obstajajo prave besede. S hčerko se skušajte čim več pogovarjati. Povejte kako se vi počutite, da ne bo mislila, da je s svojimi občutki čisto sama. Je kakšno izgubo že doživela? Recimo izgubo ljubljenčka, kdo drug, morda vi? O tem se skušajte z njo pogovoriti. O tem, da je smrt sestavni del življenja, da sčasoma bolečina mine, življenje pa gre naprej. In seveda o tem, da je mama trenutno v bolnici in da je zdaj čas, da ji vsi stojite ob strani, da je na zapustite prej ko je to potrebno. Zdaj je še priložnost, da ste z njo in ob njej in da je to zelo dragoceno za vse. Hčerki tudi povejte, da vas je zanjo strah.

Morda o vsem obvestite tudi razredničarko v šoli, da bo lahko razumela spremembo v vedenju in šolski uspešnosti.

Glede na grožnjo, da se bo vrgla s strehe je očtno v njej sposobnost impulzivnega reagiranja, kar je lahko nevarno. Vprašajte jo ali bi ji kaj odleglo, če bi imela možnost, da se o vsem kar jo teži z nekom pogovori. Če se bo strinjala, ji poiščite pomoč.

lp

New Report

Close