Najdi forum

NUJNO-DRUGO MNENJE

Katerikoli zobozdravnik!

Pred tremi meseci so mi pričeli z zdravljenjem zoba, ki je v tem hipu odprt in boleč, namreč v zadnjih dveh tednih sem obiskala zobozdravnika kar pet krat, ker prvo mi je moja zobozdravnica dala v zob zdravilo in ga zaprla že dva dni kasneje pa sem bila pri dežurnem zaradi neznosnega pritiska. Postopek se je še enkrat ponovil, trenutno pa so mi rekli da bi bilo najbolje da zob ostane odprt naslednje tri tedne ( čez toliko časa sem namreč naročena) in če se v tem času zob ne bo umiril, bo ga potrebno izpuliti. Ne bi rada izgubila zoba, mi lahko poveste, kaj menite ali je mogoče zob še kakorkoli rešiti. Odgovor bi potrebovala čimprej saj v petek 20.6. odpotujem na 14 dnevne počitnice in že sedaj se bojim da bi potrebovala nujno pomoč v tujini. Kaj mi svetujete?
Že v naprej se zahvaljujem za kakršenkoli nasvet. Hvala. Andreja

Spoštovana Andreja,

če zob povzroča težave takoj, ko ga zaprejo, potem bo najbolje, da je v času potovanja še odprt. Vi morate poskrbeti za dobro higieno in paziti, da se kanal ne zapre s ostanki hrane. Pred jedjo si poskusite odprtino zapreti z vatno kroglico (paziti morate, da bo vstavljena tako, da jo boste po jedi lahko odstranili). Na počitnice pa vzemite zdravilo proti bolečinam in ev. antibiotik, ki ga vzemite, če boste pričeli otekati.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close