Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje nuhalna GK ali Dr. Reš

nuhalna GK ali Dr. Reš

Pozdrav nosečkam!

Tudi mi smo v veselem pričakovanju in sedaj smo tako daleč, da se je treba prijaviti za ta pregled.
Ker sem imela težave z zanositvijo, sem se zdravila pri Dr. Rešu in nam je uspelo. Ko sem bila pri njemu tisti dan, ko sva prvič videla srčka, smo se dogovorili, da kar pri njih (pri hčeri, ki tudi dela tam) opravim nuhalno svetlino. Ker so privatniki, je seveda plačljiva (60 € brez in 75 € s CD jem). Danes pa sem imela še pregled pri svoji ginekologinji in ker sem stara že 35 let, mi je dala napotnico za brezplačen pregled NS na ginekološki kliniki.
Zdaj pa ne vem kako naj se odločim. Tisti denar ni nekaj tako velikega, po drugi strani pa se vprašaš, zakaj plačati nekaj kar mi pripada in ker sem trenutno žal tudi brezposelna, bi znala tudi te everčke kako drugače porabit.
Pa me zanima kakšne so vaše izkušnje ali pa vsaj, kaj menite, koliko je dejansko pomembno, pri kom to opraviš. Nekako verjamem, da morajo eni in drugi zelo dobro vedeti kaj počnejo… V čem je torej zares razlika?

V naprej hvala za pomoč!

T.

V ginekološki kliniki zagotovo vedo, kaj delajo, pregled opravljajo licencirani strokovnjaki. V Ljubljani v porodnišnico to dela dr. Pušenjak.

Ne vem, zakaj bi dala 60 € za nekaj, kar ti pripada zastonj……Me pa čudi, da te ni že dr. Reš opozoril, da ti NS pripada na napotnico (po tvoji starosti to vidi tudi sam).
Rajši si privošči kako malenkost več za pikico ali pa mogoče za ta denar, ki ga boš sedaj “prihranila” pri nuhalni svetlini, porabiš za 3 ali 4 D slikanje tam nekje v 25. tednu (če si želiš slikice na CD…..)

Tudi sama sem imela nuhalno pri dr. Reševi novembralani (zelo zadovoljna) in sem plačala, ker nisem vedela, da mi pripada brezplačno. Stara sem toliko kot ti. Me je pa pred nuhalno opozorila, da če imam napotnico, je brezplačno, tako da ne vem, zakaj ne bi nuhalne na napodnico mogla narediti pri njej. Enako velja za dvojni hormonski test.Te pa razumem finančno.
Za njo sem slišala da se zelo potrudi in je natančna, in moram reči, da imam tudi sama z njo takšne izkušnje.
Ko sem pri prvem otroku imela nuhalno, vendar ne pri dr. Reševi, nisem bila zadovoljna. Komaj kaj je povedala, pa še to sem morala “vleči” z nje, kajti ni izgledalo da bo kaj povedala. Mislim, da je pomembno kakšen je zdravnik in kakšno napravo ima.
Pa veliko uspeha kjerkoli jo boš delala!

Jaz bi izkoristila napotnico ali na GK ali v Dravljah, če ti pripada zastonj izkoristi, saj te je že najbrž zdravljenje pri dr. Rešu nekaj stalo.

Vem iz izkušenj, ker sem bila tudi pri njem, zanosila pa na GK LJ.

Hvala vsem za odgovore!

Poja, te lahko še nekaj vprašam…
Se mi zdi zanimivo, da bi se dalo opravit pregled pri Reševi brezplačno. Ker, ko sem sestro, ko me je naročala in mi je takoj povedala ceno opozorila, da imam brezplačno, ker sem že toliko stara, je rekla, da pri njih ni nič brezplačno 🙁 Si imela ti to tukaj v LJ (Dravlje) ali pri njej v Postojni?

No, sem se vseeno odločila, da ta pregled opravim pri njih, glede na to, da imam že termin. Bom šla k svoji gin. da mi da novo napotnico – ker je bila ta napisana za GK, potem pa bom videla, kaj bo uspelo tisti dan.

Pozdrav in srečno!

Teodora, tudi mene sestra ni opozorila, ampak Reševa, ko sem bila že v ambulanti. Nuhalno pa mi je delala v Dravljah.
Pa lepe slikce!

Zares hvala Poja za ta podatek! No, upam da se bo tudi pri meni tako izšlo. Potem pa bo že čas, da tudi naš Mimikolinec dobi kaj lepega… Oh, pa saj ga že sedaj čakajo najlepši copatki, ki jih je naslednji dan ko smo ‘sporočili’ naredila moja mami; Bi jih samo gledal…

Lep dan!

T.

No takole, da oddam poročilo:

danes sem imela ta pregled – kot sem že omenila, sem se vendarle odločila, da ga opravim pri dr. Reševi (v Dravljah).
In sicer sem takoj omenila, da imam napotnico in da imam podatek, da se da tudi pri njih to opraviti brezplačno. Pa je rekla da ni nobene varjante in komaj sem jo prepričala, da bom pa vseeno pregled opravila tam-pri njih, zdaj ko sem že tam.
No, sem bila pripravljena da plačam, ok.
Ampak… vse skupaj mislim da je trajalo manj kot 10 min, vmes so izgubili listek kamor sem prej izpolnila vse podatke, sem pač morala vse povedati še enkrat. Vmes pa smo na hitro ‘odbrzeli’ skozi pregled, nekako manj kot sem pričakovala sem sicer videla glavico, pa baje so bile nekje rokice (ki jih nisem razločila) in nogice in srček in želodček in potem je bilo že konec 🙁
Glede na to, da sem že kar v letih (po njihovo) – 35, rezultat ni ravno briljanten, ampak dovolj dober, da bom živela naslednjih dobrih 6 mesecev vsaj približno mirna.
Saj bo mogoče žleht, ampak potem, ko sva že odhajala, mi je ratalo jasno, zakaj se je dr. res tako salamensko mudilo – saj so jo zunaj že čakale prijateljice, ki so ji hitele čestitat – bi ugibala, da ima danes rojstni dan.
Kaj naj rečem… Pač ne moreš vedet…
Ok, je mimo za tokrat, za naslednjič (upam da bo tudi zame še naslednjič) pa precej verjetno kar na GK in tudi 75 € bo šlo za kaj drugega.

Srečno vsem kot vedno!

T.

Dr. Reševa ima rojstni dan oktobra 😉
Mi je žal, da imaš tako slabo izkušnjo. Moja je bila zelo dobra in grem naslednjič definitivno spet k njej (bom pa itak samoplačnik)!

Čist tako za info, če katero slučajno zanima, je večina ginekologov v Lj porodnišnici, kjer delajo NS na napotnico zelo fajn. Ok obstajajo kake izjeme, pa lahko se zgodi, da ima kdo slab dan, a v večini primerov so ok.

Jaz sem bila pri prvem otroku na nuhalni samoplačniško v Dravljah, pri drugem pa na napotnico v GK v Ljubljani. Ne spomnim se več, katera doktorica je delala preiskav v prvo ampak je bilo vse skupaj precej molčeče. Dobila sva za A4 list slikic (6kom) in kratko razlago. Na GK je pa trajalo vse skupaj še enkrat dlje, pri čemer je doktorica pol časa posvetila lovljenju otročka za lepe slikice, ki sva jih dobila kar precej. Razlage kolikor hočeš, precej bolj zgovorna in odprta doktorica. Sem bila reeeees zelo zadovoljna. Edino čakanje je bilo pa dolgo in odveč.

New Report

Close