Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? novomeška pediatrija

novomeška pediatrija

Mojega petnajstmesečnika maja čaka operacija kile, verjetno v novomeški bolnišnici. Kakšne so vaše izkušnje s sestrami, zdravniki, kako je z odnosom, so človeški, prijazni, topli ali hladno vzvišeni in uradni? Kako poteka postopek in kako dolgo je dete v bolnici? Si lahko v sobi sam z otrokom? Kakšne so cene? Vseh mnenj bom vesela, tudi imen ljudi, ki so se vam kakorkoli vtisnili v spomin. Lep dan, Dodi

Lani sem preživela en teden na novomeški pediatriji. Same pohvale za sestre in večino zdravnikov. Sploh je zelo prijazna in ustrežljiva predstojnica oddelka, samo sem že pozabila kako se piše.
Sestre so sploh uredu, vsaj mlajša generacija. Mene so same pošiljale na kavo in so one ta čas pazile na otročke.

Ne poznam novomeške bolnišnice, zato govorim nasplošno.

Operacija kile je rutinska operacija s katere potekom in možnimi komplikacijami te bodo seznanili.

Vedi pa, da zdravnik ni 24 ur na razpolago za tvoja vprašanja ob vsakem stokcu otroka. Za to je vizita in v primeru, da imaš še vprašanj se obrni na sestre.
Moraš pa vedeti tudi to, da če zdravnik in ostalo medicinsko osebje presodi, da je otrok uredu ne morejo ob vsakem tvojem vprašanju uletet in se ti posvečat.

Lahko je v sosednji sobi kaj kritičnega in bolj pomembnega od tvojega vprašanja kaj lahko otrok popije in poje v danem trenutku.

Rahlo dvomim, da je kje bolnišnica kjer je mati z otrokom sama v sobi. Mogoče čisto po naključju ni nikogar. Navadno je v sobah več otrok. Tako da jim ni dolgčas. Samo prisotnost mame včasih ni dovolj – to se tudi zavedajte.

Tudi glede plačila ne vem, vem pa da sploh ne bi spraševala za ceno če gre za otrokovo dobro počutje.

Jaz osebno se tudi nisem odločila za nočitev v bolnišnici. Sem se raje dobro naspala doma in čez dan bolje funkcionirala oz. šparala moči za potem ko bo otrok doma.

Srečno – saj bo šlo.

Če že veš datum operacije, čimprej pokliči in si rezerviraj sobo, če boš seveda z njim v bolnici. Ponekod imajo v ta namen, torej za otroke, ki v bolnici bivajo s starši, posebne sobe, ki pa jih ni ravno veliko.

Zelo pozitivno.

Bili pred 2 leti tam- katastrofa, odnos osebja. Bili pred 2 meseci – bistvena razlika. Osebje prijazno. Cena sobe z ležiščem zate 20€/dan. Vedi pa da če je gneča, imajo prednost doječe matere. Jaz noseča, pa nisem prišla na vrsto za sobo z doplačilom. Je bil pač tak čas viroz in polna zasedenost sob. Lahko si v sobi z otrokom tudi čez noč, vzemi kak zložljiv ležalnik (za na plažo). Čez dan pa ga itak pospraviš.
pa srečno!

Rahlo dvomim, da je kje bolnišnica kjer je mati z otrokom sama v sobi. Mogoče čisto po naključju ni nikogar. Navadno je v sobah več otrok. Tako da jim ni dolgčas. Samo prisotnost mame včasih ni dovolj – to se tudi zavedajte.]

Je taka bolnišnica, vsaj na otroškem oddelku očesne klinike v Ljubljani je, namenjena prav temu, pravzaprav sta dve, obe s kopalnico.

Prisotnost mame seveda ni dovolj, je pa veliko.

No naj povem, s hčerko staro eno leto, sva bili letos februarja v bolnišnici novo mesto. Osebje je katastrofalno, tam ne bi pustila tamale tudi pet minut same. Izjema so praktikantke ob dopoldnevih, te so uredu, sestre pa so obupne. Primer: prinese tamali sirup za zbijanje vročine, pa sem ji hotela jaz dati, mi ni dovolila, prihrumi še ena sestra prime tamalo, ona vrešči, ji na silo odpre usta in zraven zavpije POŽRI!!! Jaz sem kar okamenela, nisem si mogla kaj takega predstavljat, tako obnašanje, vpričo mene in fanta, kako bi šele bilo, če bi bila revčka sama! Drugače, pa sobe imajo take, da si lahko sama z dojenčkom (postelja, mala posteljica, previjalna, banjica, in WC s tuš kabino zate). Za vsako rjuho, brisačo, plenico, majčko sem mogla dobesedno prosit in sama hodit iskat, kreme za ritko sploh nisem dobila, prav tako ne fiziološke raztopine, čeprav je imela to predpisano (rota virus), če ne bi imela svoje ne bi bilo nič. Hrana obupna, je tamali fant od doma prinašl, še dobro da se je dojila, če ne bi shirala. In tako dalje, in tako dalje. Zaključek: tega si resnično ne želim ponoviti. Vam pa želim veliko bolj prijetno izkušnjo, pa lep pozdrav!

Bila tam s tamalo jeseni. Zelo pozitiven odnos vseh sester, razen ene zdravnice. jaz sem dojila in sva imeli svojo sobo. Zelo lepo, pozitivno sem bila presenečena.

Hvala za vse informacije in spodbude. Lep večer, Dodi

bila 2 x v razponu 8 mesecev, prvič še dojila, bila sama v sobi in imela svojo posteljo, zdaj tudi dobila posteljo, čeprav v času viroz in je bilo kao polno. Nočitev z zajtrkom je 21,00€, če dojiš, je seveda zastonj. Vse prijazne sestre, razen ene, dobila vse, tudi kremico za ritko in pleničke (čeprav sem imela svoje), še za pižamco so se potrudile in šle 2x iskat, da so prinesle pravo velikost za otročka.Hrana je res obupna, vendar so se sestre ful potrudile, ko so videle, da tamali glih ni za jest te juhce itd. so prinesle frutek – korenček z jabolkom, mogoče bo to pojedla, dajte ji, pa ga ni hotla, so prinesle drugo kašico – sadno, so rekle, mogoče ji sadje bolj tekne. Mala pa ni hotla, ravno tako smo ji od doma nosili hrano.Ne vem, lepa beseda lepo mesto najde, pa verjamem, da so bile zdaj vse bolj natempirane, ker je bilo res ful polno. Pa vseeno, upam, da je bilo dovolj in da ne gremo več.

Vam pa želim čimprejšnje okrevanje in udobno bivanje.

Pozitivno, hvala za spodbudo.Lp, Dodi

New Report

Close