Nova strokovna moderatorka na forumu

Drage uporabnice in uporabniki spletnih forumov Med.Over.Net,

Predstavljamo vam novo moderatorko na forum Nasveti za zdrav življenjski slog, Polono Schmitzberger, diplomirano športno pedagoginjo, ki bo odgovarjala na vaša vprašanja glede gibanja, prehrane, vsesplošnega dobrega počutja in sprememb življenjskega sloga.

[attachment=0]Polona Schmitzberger avatar.jpg[/attachment]
Polona Schmitzberger je diplomirana športna pedagoginja s 14-letnimi izkušnjami v poučevanju odraslih na področju zdravega življenja (šport, prehrana, psihologija, zdravljenje). Deli znanja, kako z gibanjem in pravo prehrano lahko pozdravimo in živimo, ne da bi zboleli.

Starodavna medicinska znanja vključuje v današnji čas in jih spretno združuje v preproste kombinacije, s katerimi dosežete napredek na področju celostnega zdravja (telo, um, duh).

Njene metode spodbudijo in pospešijo preobrazbo telesa (so preizkušene na več kot 700 odraslih), njeni programi pa oblikovani z namenom preventive ter doseganja dolgoročnega zdravja.

Stremi k preprosti, razumljivi in široki rabi glede na starost in zmožnosti posameznika, pri čemer se prilagaja njegovemu načinu življenja. Z metodami, ki so prijazne telesu, spravlja v gibanje preobremenjene odrasle, še posebej tiste na sedečih delovnih mestih, ki jim pokaže načine prehranjevanja in gibanja na delovnem mestu ter doma.

Gospa Polona Schmitzberger, dobrodošli v ekipi Med.Over.Net-a!

Uporabniki pa vabljeni, da postavite vprašanje!

Med.Over.Net

Lepo pozdravljeni.
Moje ima je Martika in pišem vam, ker bi rada nasvet strokovnjaka glede svoje situacije.
Prišla sem do točke, ko hočem narediti spremembo, bi pa potrebovala nekaj pomoči.
Moj cilj ni izguba teže ( čeprav sem prekomerno težka), je zgolj boljše počutje z več energije.
Spremembo nočem opustiti, zato bi bila zelo vesela, če bi mi dali nekaj nasvetov, kako se vsega tega lotiti.
Za začetek lahko povem nekaj o sebi. Opravljam sedeče delo v klicnem centru, vsak dan po 6 ur. En teden dopoldne, drug teden popoldne. Nato pridem domov, skuham, skratka poskrbim za moža. Mož dela težko fizično delo, rad ima velike, obilne porcije hrane. Ker imamo svoj vrt, si lahko privoščimo svojo, domačo zelenjavo. Torej; jajčevci, paradižnik, solata, bučke ipd…. Vse to seveda s pridom uporabljamo pri vsakodnevnem načrtovanju obrokov. Mesa pojem 2-3x tedensko, trudim se pripravljati čimbolj različne jedi z nenasičenimi maščobnimi kislinami. Od maščob uporabljam večinoma kokosovo maslo, olivno olje, pa tudi maslo namesto margarine. Vsako leto si “privoščim” grozdno kuro”, 14 dni in to je edina raztrupljevalna navada, ki jo imam. Ne pomeni, da jem samo rdeče grozdje, ampak ko sem lačna ga pojem. Nesem ga tudi v službo, imam pa tekom dneva še vedno en konkreten topel obrok. Moja največja težava je pomanjkanje energije. Nebi rada povsem prenehala z škodljivimi zadevami, ampak bi bila vesela nasvetov kako lahko bolj zdravo, alternativno nadomestim te stvari. Zanima me vaše mnenje o rjavem sladkorju, črnemu čaju, uporabi javorjevega sirupa pri sladicah itd.. Največji problem so pravzaprav porcije, ki so velike. Hrana sama po sebi najbrž ni tako slaba, saj se vsakodnevno pojavlja zelenjava ( dušena z veliko solate ipd..V zimskem času prisegam na domače slovenske narodne jedi, kot je npr. jota, ričet in podobno. Kar se tiče telovadbe…ne telovadim. Moja edina “rekreacija” je vrtičkarstvo. Imam pohodne palice, ki sem jih dobila kot darilo, vendar čakajo v kotu. Problem imam z motivacijo. Zelo bom vesela nasveta, kako začeti postopoma in to motivacijo ohranjati. Ker meni se dogaja, da začnem , pa odneham. V tem času dnevno spojem vsaj liter in pol tekočine; iz doma pripravljenih sirupov ( z visoko vsebnostjo zelišč; npr. meta, melisa..) Na koncu pa me zanima še vaše mnenje o prehranskih dodatkih. Katere je smiselno vključiti za večji nivo energije, ki mi drastično primanjkuje. Belega sladkorja sicer ne uživam precej; razen ko sladkam kavo, drugače sladim z medom, javorjevim sirupom ..
Torej; če povzamem. Moj cilj ni hujšanje, ampak kako priti s pomočjo živil ( katera so) do večje učinkovitosti ( čez dan postanem večkrat zaspana, utrujena) , več energije. Kaj naj naredim, ko se pojavi utrujenost, zaspanost, dremavost…kako,s katerimi načini, živili, vajami..si lahko pomagam za višji nivo energije? Hvala Vam!
To bo zaenkrat vse.

New Report

Close