Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika nova dioptrija?

nova dioptrija?

Spoštovani!
Že kakšnih 10 let nosim očala. Imam minus dioptrijo ( -1 in -1,5).
Zadnje časa opažam, da izredno drobnih črk ne vidim dobro oz. težko preberem in nič ne pomaga približevanje ali odmikanje teksta (npr. navodila pri zdravilih). To nekaj časa traja -nekaj dni-, potem pa se stanje spet nekoliko umiri. Stara sem 43 let in vem da bom kmalu morala imeti tudi + dioptrijo.
Zanima me, kdaj je nekako pravi čas za okulista. Lahko v začetku teh sprememb še čakam, da bo stanje slabše ali pa naj grem na pregled?
Nekateri pravijo, da se mora oko mučiti, jaz se pa s tem ne strinjam, saj ni prijetno, če me predvsem desno oko začne boleti, a to je bolj v primeru, če si zjutraj ne nadenem takoj očal.
Hvala za nasvet in lepo pozdravljeni!

Seveda sva spet pri stari zadevi, ali pustiti, da se oko nekoliko muči ali takoj poseči po očalih. Seveda se tu mnenja stokovnjakov razlikujejo. Moje skromno mnenje je nekakšna sredinska pot (seveda po posvetovanju z zdravniki). Torej, ko se vam oko napreza tako močno, da je za vas moteče, potem kar na pregled.

Torej loteva se vas starovidnost, o kateri lahko več preberete na moji internetni strani:

Lp.

New Report

Close