Nosečnost, znaki,… Norveo
Pozdravljeni.
Stara sem 25 let, 170 cm in 50 kg. Nikoli nisem jemala KT. – imam pa namen tudi to urediti. Čeprav sem malce skeptična v te KT tabletk. 🙁
Pred nekaj leti so mi ugotovili policisične jajčnike, ki sem jih nekaj časa zdavila z nekimi hormonskimi tabletami. Sem pa slišala, da ti KT lahko uredi policisične jajčnike? Ker nisem imela rednih sp. odnosov se za KT tudi nisem odločila.
Nikoli nisem imela redne mensturacije (nekje na 14-20 dni razlike).
Zadava pa je takšna….
V petek 4.2. sva z fantom imela nezaščiten spolni odnos. Do izliva v nožnico ni prišlo. Potem sva 6.2 imela ponovno nezaščiten sp. odnos z umikom. Vem pa da lahko pride to izliva tudi med spolnim odnosom. Ker sem bila skeptična sem šla v lekarno po tabletko Norveo in jo okoli 16 ure na dan 7.2 pojedla (dve tabletki). Čutila nisem nobenih stranskih učinkov. Sem pa takoj 7.2 zjutraj čutila neko omotičnot in zaspanost, cel prejšnji teden sem se počutila zelo čudno, tudi sedaj, sem nekako utrujena in se mi skoz spi.
Sedaj je teden dni po spolnem odnosu in me je začelo ščipati v levem jajčniku, pa me malce skrbi kaj bi lahko bilo. Bi lahko šlo za nosečnost?
Nekako se mi zdi da sem postala zelo ješča, zapaše mi karkoli. Nekako imam tudi napihnjen trebuh in sem se v 1 tednu zredila za dober kilogram, ker res veliko jem. Ker sem suha se mi to ne zdi prav nič napačnega. Me je pa strah da bi zanostila.
Kot sem dejala sem pojedla jutranjo tabletko in me zanima ali je to 100% prepreka za zanositev?
Bojim se ker nimam redne menstruacije in ne bom vedela ali sem noseča ali ne.
Pri ginekologu sem naročena šele čez dober mesec. Ali bi lahko gin. ugotovil nosečnost že sedaj, če bi šla na preged?
Gleda na to da nimam redne m., ne vem kdaj narediti test?
In če bi se izkazalo da sem noseča, kakšne so še moje možnosti z prepreko nosečnosti?
Hvala in lep pozdrav!
Tudi glede na prvi sploni odnos ste še pravočasno uporabili Norlevo, le 100% učinkovitosti ne more zagotoviti nobeno kontracepcijsko sredstvo. Opazujte počutje in svoj ciklus. Pri policističnih jajčnikih je lahko ta kar nereden, zato se ravnajte po za vas najkrajšem ciklusu + izostanek 1 teden, takrat naredite test na nosečnost in ga po potrebi še ponavljajte . Trenutno je za test še prezgodaj, za UZ potrditev nosečnosti pa mora biti vsaj 5 tedenska nosečnost, tako da je test pozitiven že prej preden jo lahko potrdimo z UZ. Če nosečnosti ne želite, je možna prekinitev na vašo željo do 10. tedna nosečnosti.
Pozdravljeni.
Že nekaj dni me ščipa v jajčnikih, pojavili so se tudi mozolji in danes se mi je pojavil rjav izcedek, je to posledila tabletke Norvelo, ki sem jo vzela pred tednom dni?
Zadnjo menstruacijo sem imela nekje 26.1., kar je pa malce prehitro, da bi jo že sedaj dobila. Ponavadi mi zaostaja nekje 10 dni.
Ali je mogoče, da je ta rjav izcedek tudi posedica nosečnosti? Najvrjetneje bom še bolj krvavela, sedaj gre za začetni rjav izcedek, pa ne vem ali je od tabletke, ali gre za nosečnost ali perilo, samo kot sem omenla ni minilo še niti 1 mesec od zadnjega perila.
Zadnja spolnost pa je najvrjetneje bila v najbolj plodnih dneh- okoli 15 dni od zadnje menstruacije.
Omenjate prekinitev nosečnosti do 10. tedna, za kakšno obliko prekinitve gre to?
hvala in lep pozdrav!
Izcedek in akne so najverjetneje sopojavi po zaužitju Norleva, ne gre še za pravo menstruacijo. Morebitno nosečnost in neuspeh uporabe nujne kontracepcije lahko ugotavljate šele, ko bo izostala redna menstruacija v času, ko naj bi jo sicer imela. Če ugotovite nosečnost s pomočjo testa, jo mora potrditi še vaš ginekolog, ki vam tudi izda napotnico za morebitno prekinitev nosečnosti. poseg je lahko s pomočjo zdravil, ki jih zaužijete v bolnišnici in potem splavite doma v obliki krvavitve podobne močnejši menstruaciji, ki jo lahko spremljajo tudi boleči krči. Tak način je izvedljiv do 7. tedna nosečnosti. Sicer pa je možen še poseg v kratki anesteziji, pri katerem izpraznijo maternico s pomočjo inštrumentov.
Hvala za vaše odgovore.
Kot sem omenila sem 7. 2 pojedla tabletko Norvelo, po 2 dneh nezaščitenega odnosa.
v ponedeljek 14.2 se mi je pojavil rjav izcedek, ki je pa je potem prešel v krvavega, kot bi bila menstruacija. Danes smo 17. in je še vedno prisoten. Ko grem na wc, mi izteče kri iz nožnice. Drugače ko imam menstruacijo je le-ta močnejša kot pa tole.
Ali je to normalno, da imam krvave izcedke že 4 dan? Glede na to da sem tabletko vzela 7.2?
Drugače pa ponoči ne spim, skoz se zbujam. Sem zelo napihnjena in skoz bi nekaj jedla.
Na wc grem tudi veliko večkrat lulat, kot pa sem prej. Spodnji del trebuha je res napinjen. Tudi zredila sem se v cca 10 dneh za 2kg.
Zdi sem mi da sem zelo napeta in drugačna. Samo ne vem a je to od tega straha da sem noseča.
Menstuacije nimam redne, nazanje sem jo imela okoli 18. 1, 1. mesec od sedaj.
Ampak nimam redne imam jo na cca 30 do 35 dni. Kdaj menite da opravim test nocečnosti in katerega priporočate, da je dokaj zanesljiv?
Je mogoče tudi opcija, da grem ginekologinji in kako ddrugače preveri nosečnost? Morebiti z odvzemom krvi ali kaj takšnega? Slišala sem da se to tudi da.
hvala in lp
Naj še omenim, da imam drugače ko opazujem svoje telo vse znake nepravilnega delovanja ščitnice in sicer vse to kar je ste že omenili v eni temi.
Citiram”
Znaki nepravilnega delovanja ščitnice so zelo različni, včasih kar nejasni. V grobem se lahko pojavijo nepravilnosti v delovanju jajčnikov z nerednimi menstruacijami, ki so lahko močnejše ali šibkejše kot običajno, lahko se spremeni telesna teža navzgor ali navzdol, koža je lahko bolj suha, včasih se pojavijo otekline goleni, slabo prenašanje mraza ali vročine, utrujenost, hitro bitje srca in povišan krvni pritisk….delovanje ščitnice na osnovi težav preveri vaš osebni zdravnik s krvnimi preiskavami. “
lp
Vse opisane spremembe počutja so najverjetneje sopojavi po zaužitju Norleva. Že prej sem omenila, da je test na nosečnost pri nerednih ciklusih najbolje narediti po enotedenskem izostanku perila glede na najkrajše trajanje ciklusa in ga potem po potrebi ponoviti čez teden ali dva, odvisno ali menstruacija še vedno izostaja.Vseeno kateri test kupite v lekarni, vsi so zelo občutljivi in pokažejo že majhne vrednosti nosečnostnega hormona. Najbolj realni so rezultati s prvim jutranjim urinom. Če boste pregledani pri ginekologu, se ta v nejasni situaciji, ko ni jasno ali je nosečnost v maternici ali ne, odloči lahko tudi za krvni test, ki se potem ponavlja v določenih presledkih.
lepo pozdravljeni
sama rabim pomoč. v sreedo 16.3. sem imela nezaščiten spolni odnos, nato sem uzela v četrtek jutranjo tabletko. v ned. sem sept imela spolni odnos in bojim se da, sem noseča. 6 dni po tabletki sem dobila rjav izcedek. kaj naj to pomeni da sem noseča, imam rahel glavobol in res zelo me daje psiha. kaj naj bi to bilo, ??
hvala za pomoč in odgovor:)
lp
Če pogledate v navodila priložena Norlevu, viditem, da so po njem možni nekateri sopojavi in sicer najpogosteje slabost, glavobol, bolečine v trebuhu in neredne krvavitve. vse to ste opazili tudi sami. Mislim, da je nosečnost kar malo verjetna saj ste Norlevo uporabili paravočasno in pravilno.
Zapleti po umetni prekinitvi nosečnosti so na srečo redki, resne posledice pa še redkejše. Najpogostejši zaplet je zaostalo tkivo posteljice v maternici s krvavitvijo in morebitnim vnetjem. Če se vnetje razširi še na jajčnike in jajcevode, so možne posledice na kasnejši plodnosti. kot že rečeno pa so te na srečo redke, ker so prekinitve nosečnosti narejene strokovno v bolnišnici.