Nosečnost po IVF (OBMP)
Anonimno,, srecna ti ki si sla par kg dol😳js sm sla 2.5kg gor🙄😁…morem pazit…😒..to je posledica ker nisem imela nevem kake slabosti, minimalno…Jem skoraj vse, sploh pa me ful mila nezdrava hrana🧐..hvala bogu da mam vsaj zaenkrat vse krvne izvide pa pritisk BP..
Sej bodo se malcek minile slabosti👍
Kar se utrogestana tice, meni je biu tudi vceraj ukinjen…Baje da se jemlje do 12 tedna oz.v nadaljevanju po potrebi, ce v primeru grozijo kakne tezave…🤷♀️
Najlepša hvala, tudi sama se res veelim trenutka, ko bom spet videla svojega srčka. Pa sploh, ko je že pravi mali človeček. Ampak še vedno pa čakam ta trebušček. Sem sicer napihnjena, a mislim da zaradi drugih razlogov :$
Jaz imam zaenkrat navodila še nadaljevati z utrogestanom, verjetno zaradi vseh krvavitev ob začetku. Bom pa tudi si mislim v drugem tromesečju začela počasi ukinjati. Kdaj se pravzaprav začne drugo tromesečje? Eni pravijo 12 teden, drugi komaj 14?
Sama sem pridobila kilco, ampak mislim da bolj zaradi zaprtosti. Ta me res hudo muči, kljub povečanim dozam magnezija in donata. Me prav preseneča, ker me sploh ne “odpre” zares. Je kar tečno. Pa konec koncev važno, da so otročički dobro, vse ostalo se že preživi.
Sta začeli že kaj gnezditi ali bosta še malo počakali? Je katera dobila kakšen namig glede spola?
Upam da zaprtost cimprej popusti🤞 Ze brez nosecniskih tegob je zoprn obcutek, v kombinaciji z nasim stanjem pa si sploh ne predstavljam. Nekje sem brala da pomagajo namocene slive, popijes tudi to vodo v kateri se namakajo. 🤷♀️ probat ni greh.
Glede spola je bilo nama na NS nakazano, da bi bil lahko fantek🥰 vesela bova pa itak karkoli bo, le da nosecnost mine kakor mora in da bo otrocek zdrav🍀
Marija upam da cimprej mine zaprtost je kr zoprno vem ja🙄…js sem tudi vse probala celo samo tekoco hrano sm jedla 2 dni ampak vseeno zaprtje🙄in to je trajalo do 12 tedna, zdej lahko recem da sm ok,, tko da pricakuj da bo minilo🤞
Anonimno a res na nuhalni povejo kaj je lahko spol? hm meni niso nic rekli🤷♀️…itak zvem cez dober teden kaj bo, ko pridejo rezultati NIPT👍..takarat pa pocasi zacnemo z nakupovanjem😍…hm zdej ko mal pomislim se spomnim ko je moja sestra nosila fantka so ji tudi na nuhalni povedali da je fantek😍…verjetno fantki se prej opazijo😍…samo da bodo zdravi🙏❤️
hvala vama obema, tudi jaz upam da se tole obdobje kmalu konča. Pa sej z donatom in obilico magnezija se da, samo potem pridejo ti krči zaradi prebave, ki so pa isti kot krči ki se jih bojim.
Sta že čisto zaključili z utrogestanom? Sta imeli kakšne stranske učinke?
Drugače pa ooo Anonimno9295 čestitke!!! Kako lepo za fantka 😀 😀 😀
…mravljica ti pa tudi sporoči ko bodo rezultati.
Uff, glede prebavnih krcev se pa cisto poistovetim, ko nastopijo samo cakam kaj bo sledilo. Se nikoli prej nisem bila tako pozorna na vse kar se dogaja v telesu. Sej bo, pocasi, upam😄
Js imam se 2 tabletki Utrogestana, na 3 dni in ne opazam kaksnih ocitnejsih razlik, so far so good. Sedaj so nase posteljice verjetno ze v polnih zagonih 🙂
@Anonimno 9295 hvala da si delila to izkusnjo. Sem se prav sprasevala a se damo jaz to pocutim pa me je kar pomirilo da je ocitno tudi to nekaj normalnega.
@….mravljica Ooooo čestitke tetica! Kako lepo in verjamem da so to čudoviti občutki. Pa še ko bosta bila otročka le pol leta narazen 😀
Mravljica, iskrene cestitke ob rojstvu necaka🥰 bos lahko v naslednjih mesecih natrenirala za avgusta😄 drzim pesti tudi za super NIPT izvid!🤞
Enako tudi zate Marija, eno lepo izkusnjo na nuhalni ti zelim🥰🍀
Meni so vceraj javili da naj bi bilo z DHT vse ok, zato niti ne nacrtujeva dodatnih preiskav. Imam pa naslednji pregled sele v zacetku marca, ne vem kako bom zdrzala do takrat😳😄
Hvala obema. Še dva dni in spet bom videla mojega srčka! Tega se neskončno veselim! Tudi jaz komaj čakam, da stisnem k sebi najbolj dišečo štručko. Avgust se zdi tako daleč, a v resnici hitro mineva čas.
Uuuu @Anonimno 9295 je naslednjič že morfologija? Saj niti ne vem kako gredo te pregledi.
Je še katera tako zelo utrujena? Mene ta utrujenost kar ne spusti.