Nosečnost po IVF (OBMP)
Ja @Anonimno 9295 verjamem tudi tebi kako ti je bilo do pregleda🙄, hvala bogu je mimo zdaj uzivaj naprej😍
Js odštevam samo se 12 dni🍀, in ko mi bodo rekli da je otrok zdav mislim da se bom ponovno rodila😍…Potem se NIPT dam skozi in lahko uzivam v nosecnosti kot je treba😍…
Hvala@Marija 2024, hvala vsem da podporo🌹
Zelim vsem trem in vsem ostalim da koncamo z zdravim otrockom v roki😍,in bomo ČUTIM to je nase leto😍🤞
Kako ste kaj nosečke? Prvi trimester se počasi preveša v drugega, ma mene še vedno miči taka utrujenost. Vsake toliko me močno preseneti še slabost. Čakam da se mi končno povrne energija. Po drugi strani pa sem tako vesela za nosečnost!
…mravljica ti si že zelo blizu nuhalne. Se veseliš?
Koliko se vama PDP razlikuje od tistega, ki ste ga dobile po IVF kalkulatorju?
Hojla vsem skupaj🤗
Se povsem poistovetim s tvojimi simptomi, tudi pri meni se vedno vztraja slabost in utrujenost. Hvalabogu za bolnisko, ki mi zelo olajsa situacijo. Cim je kaksen dan izven rutinski (npr da sem preaktivna v druzabnem ali fizicnem smislu-za to res ni potrebno veliko😅, ali da grem pozneje spat) pusti to posledice in se pobiram se cel naslednji dan. Skratka zelo mi ustreza mir, sledenje svojemu ritmu, vsakodnevni sprehodi in to je to.
Moj PDP je 9.8. Po IVF kalkulatorju niti nisem nikoli racunala, razen sedajle za foro ko si omenila in izracuna 11.8. Kdaj kaze tebi?🤗
@Marija2024 ojlaaa, pri meni je taka zadeva da slabosti so popolnoma ze mimo, malo mi ligamenti maternice nagajajo (ostra bolecina) v spodnjem delu trebuha, cene sm kr ok, cakam nuhalno cez 2 dni🙄in pricakujem pozitivne rezultate🍀
Kat se ralike ploda tice, hm glede nato da sem imela samo 1x UZ v 7 tednu,takrat je pokazalo 2 dni razlike plod in koledar.. so rekli da ni pomena in da je minimalno, tako da zdej nevem kako je z otrockom😳cez 2 dni zvem kaj vec🤷♀️.
Kako je blo pri vas??
Oh potem skupaj borbamo proti drugem tromesečju. Jaz se ga res že zelo veselim, upam da pride z njim tudi t.i. glowup. Trenutno se počutim vse kaj drugače.
Jaz sem očitno tazadnja med nami, rok imam UZ rok 13.8. ampak kalkulator pa mi je pokazal ze 3 dni prej. Ampak naceloma velja UZ PDP. Ampak sedaj ko sta vidve napisali da vama tudi datum malo varira verjetno teh nekaj dni gor ali dol ne igra vloge.
Jaz tudi ze odstevam zacetek februarja in koncno moj pregled. Ta cas pa vaju spremljam in drzim pesti za najlepse rezultate nuhalne.
Pa upam da se nam kmalu pridruži še kakšna sveža nosečka da otvori sezono 2025 😀
…mravljica, 23.01.2025 ob 18:24
Pozdravljene punce,
Javljam vam vesele novice NS😍,,zmerli smo nisko nihalno svetlino, otrocek usterza tednom, pomahal nam je🥹😍
Zaenkrat ultrazvok kaze ok, cakamo se krvne izvide dvojnega testa in nato se odlocimo ali gremo na NIPT ali ne….
Zelim vsem vam da boste tudi vi lepo opravili NS🍀🫶🏼
@…mravljica krasne novice!😍 Uzivaj v trenutku in se veseli vsega nadaljnega kar sledi. Iskrene cestitke!
Pozdravljene🤗
Se tudi jaz javljam po uspesni NS, vesela do vesolja in nazaj!😍 vse se je tako lepo videlo, resnicno neopisljivi obcutki, sploh ko je za tabo tezka in dolga pot. Enako izkusnjo zelim prav vsem borkam, usmerjam k vsem pozitivne misli✨
@ …mravljica, v prejsnji objavi sem pozabila spremeniti ime, Anonimno 1677 = Anonimno 9295 🙈 skratka iskrene cestitke se enkrat🥰
Pozdravljene punce,,
Js se tudi ponovno javljam s še eno veselo novico😍Dokoncni izvid NS je pokazal vse nizko rizicno kar me veseli do koncaaaaa😍😍😍..vseeno sm dala kri za NIPT k itak mi pripada glede na prejsno izkusnjo…Tko da lahko zadiham🤪😍
@Anonimno9296 nic zato sem predvidevala da si ti🤪,,wwwaw cudovite novice, cestitam tudi tebi…uzivaaaaaj❤️
zelim da nas tudi ostale razveselite s takimi novicami🍀🤞❤️
@Anonimno 9295 in @…mravljica Oooo zelo sem vesela za vaju. Naj bo preostanek nosečnosti sijoč!
Kako se počutita? Že izzvenevajo neprijetnosti?
O ja Marija, vse to mi je znano sploh pa zaprtost,, sm imela od 7 tedna naprej zelo velike tezave😳lahko tecem da se je tudi to umirilo in da se je prebava pocasi uravnava🙄…sej bo po 12 tednu naceloma izginejo simptome vsaj meni, edino spikanje v trebuhu vsako tolko kar je normalno🤷♀️
Pozna se mi tudi, zdej nevem ali je zaradi tega ki sm kr sla gor s kg😳moram zacet pazit na prehrano pa cimvec gibanja..
Danes sem imela pri svojemu osebnemu gin. pregled in sm dala izvide NS, mi je nahitro pogledal otrocka, mene je tudi presenetlo ker kaze že za 13 tednov😍od nuhalne je kr zrastu😍.
Tko da po 12 tednu bos ze cutila spremembe na boljše😍💪
Hoj, da se se jaz malo javim z obcutki, simptomi. Slabosti so zaenkrat se kar prisotne, morda malenkost manj, ampak se vedno veliko. Sicer sem skos lacna, ampak mi zelo malo jedi pase, zato sem v prvem tromesecju tudi shujsala par kil. Tudi utrujenost se me se vedno poloti, predvsem ko “preteram” dan. Praviloma me vsako popoldne zmanjka za 1 urco. Zaprtja na sreco nimam. Trebuh se mi zdi da se ga ze malo sluti, vidnejse pa pricakujem v naslednjih tednih. Kolikor sem gledala v 14. tednu plod drasticno zraste🤗
Kako sta glede doziranja Utrogestana? Meni je bilo vceraj receno naj ukinjam, trenutno imam se 3 tablete, ki bodo dozirane na 3 dni. Do zdaj sem od zadnjega pregleda v zacetku meseca jemala eno na 2 dni.