Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečnost po IVF (OBMP)

Nosečnost po IVF (OBMP)

V Leonišču se kr da dobit ginekologa, samo je preglede izven nosečnosti potrebno plačevati.

Kdaj ste delale OGTT in koliko časa se čaka potem še na datum v LJ? Jaz bom verjetno napotnico dobila šele na naslednjem pregledu v 28. tednu. Upam, da ne bo prepozno.

Js sm delala OGGT v 24. tednu. Ko sm “padla” na testu sem se prijavila, potem smo najprej imeli online posvet o jedilniku in o tem kako vsakodnevno testirat sladkor. Prvo kontrolo v Lj sm imela po cca. 1 mesecu, pa potem se eno. Potem sem pa ze rodila.

Koliko casa si pa cakala na ogtt test? Ko ti je gin dal napotnico, si hitro na vrsti? To je na polikliniki?

Ja, sem potem prebrala sama fajn mnenja o njej, tako, da sem vesela, da grem k njej, tudi, ce moram biti samoplacnisko. Pa nobenega problema ni bilo za UZ, so mi dali tocno takoj 14 dni kasneje od potrditvenega.
Kakor sem racunala, naj bi bil rok sredi julija ?

Hvala vsem za cestitke!? jooj kako cas bezi z malo strucko, cez nekaj dni bo imela ze en mesec. Kar ne morem verjet, da ze toliko, se mi zdi kot da bi vceraj rodila. Zivljenje je koncno dobilo svoj smisel❤️

@Hana
in @Scorpionka, vidve se tudi ze blizata cilju ane??

@Plus_one, dobrodosla in seveda cestitke za plusek pa srecno do konca!?

Plus_one, mene je Lomskova vodila v dveh postopkih, bila sem tudi pri njej na nuhalni in morfologiji in imam res zanjo same pohvale. Izredno prijazna, vse lepo razlozi, si vzame cas, skratka res je super, tako da bos sigurno zadovoljna.

@Popi
, OGTT sem imela v 25. tednu v zdravstvenem domu, kjer imam ginekologa. Na vrsti sem bila v roku 14 dni se mi zdi.

Joj upam da me bodo kej hitreje narocili glede na to da bom ze v 28.tednu.

Ze cutite kej vase otrocke?

Js sm tud imela OGGT v domacem ZD, kontrole pa pol v Lj na Vrazovem trgu. Tam tud delajo OGGT, ni na polikliniki.

Kdaj je kontrola pri diabetologu za n. diabetes? Jaz si že dober mesec merim sladkor, nimam pa nobenega datuma za kontrolo. Ste dobile kako pošto s terminom ali so vam že takoj na prvem pregledu dali datum kontrole? Da ne klicarim takoj ?

Men so na pregledu povedali kdaj pridem naslednjic. ?

Odgovor na objavo uporabnika
vrtnica_91, 02.11.2022 ob 13:47

Punce, evo sem koncno nasla cas, da napisem, da se nama je v soboto pridruzila hcerka Nika, velika 51 cm in tezka 3320 g. Ko zagledas to majhno strucko res pozabis cisto na vse, kar si dal skozi, to je ena sama sreca in neizmerna ljubezen❤️ vceraj sva prisle domov iz porodnisnice?

Čestitke ❤️?

Meni se je do mordologije dozdevalo da cutim nisem pa bila ziher. Na morfologiji pa sem vedela da ze cca 2 tedna se dete res veselo svalka. V prvi nosecnosti je bilo drugace. Takrat sem vedela. Mogoce je bila razlika v prvih obcutkih zato, ker sem prvega noisla zadaj, zdaj panj epoateljica cisto spredaj…

hej,

ja, jaz sem dopolnila 37 tednov, se malo, pa pride  mali 🙂 smo ze skoraj ready.

OGGT sem delala nekje v 26. tednu, potem bila vodena v diabetoloski ambulanti v ZD Kranj, najprej sem sla kar hitro po navodila za dieto, datum za pregled in na online predavanje. Nekje v 30. tednu sem imela prvi posvet pri diabetologinji, dobila lističe za merit glukozo, čez 1 mesec kontrolo in zdaj ne rabim več, samo nadaljujem z dieto in kontroliranjem sama.

Give sem začutila kar hitro, ko sem dopolnila 18 tednov.

anonimno 1049=hana41 🙂

Živjo punce, nisem pozabila na vas, ampak enostavno mi je čas ušel. Najprej sem zaradi težkih glavobolov zaradi vnetja sinusov težko gledala v računalnik, potem pa me je počakalo en kup dela v službi zaradi bolniške.

Hvala vsem za vzpodbudo, sem zelo hvaležna 🙂 Zdaj recimo, da sem se sestavila, ampak sem na splošno še dokaj “švoh”. Ampak bo 🙂

Vmes sem bila prvič pri svoji ginekologinji in je vse ok.  Trenutno sem v 13. tednu in če prav razumem, počasi stopam v drugo tromesečje. Simptomi so se kar umirili, zaenkrat ostajajo še rahli krči, pogosto lulanje in slabost (ampak proti večeru, kar mi je zanimivo). Prsi me ne bolijo več.

Jutri imam nuhalno v Ljubljani v porodnišnici (ker bom v času poroda 35, sem dobila na napotnico). A sem prav zasledila da je partner lahko zraven pri nuhalni?

Sva pa s partnerjem odločena, da bova v vsakem primeru po nuhalni šla delat Nifty test. A je katera od vas tukaj šla to delati? Mogoče veste kaj je razlika med NIFTY in NIPT? Ali je to eno in isto? Obstaja tudi nek NeoBona test (v AdriaLabu sem dobila brošuro),… Skratka, en kup opcij in informacij in malo se ne znajdem. Vsak nasvet/priporočilo je dobrodošlo 🙂

Srečno vsem 🙂

@hana srecno ko bo. Pa le javi ko bo mimo. ?

@margolanca mislim da je nifty in nipt ena in ista zadeva, nisem pa prepricana. Nisem delala teh testov, mi je dr. Lomsek v Dravljah svetovala, da najprej naredimo se DHT in ce bi bili slabi rezulatati, bi se potem naprej pogovarjali o niftyju. Mislim pa da jih je nekaj tukaj delalo, pa bodo povedale.

Pomoje je partner na nuhalni lahko zraven. Js sm imela kontrolno morfologijo v Lj v porodnisnici in je lahko bil prisoten. To je bilo maja. Ce so pa sedaj kaj poostrili pa nevem.

Sem pa tudi js imela popoldanske oz. vecerne slabosti. Zjutri kot da ni nic, po kosilu se je pa zacela “veselica”. Ampak saj bo minilo. ? zdaj prihaja 2. trimesecje, za katerega pravijo da je najlepse obdobje v nosecnosti tako da uzivaj.

oj,

hvala punce.

na nuhalni je lahko partner zraven.

Nifty je komericalno ime za NIPT (non-invasive prenatal testing). Jaz poleg Nifty poznam še Panoramo, jaz sem tega delala v porodnisnici Lj.

Če imas malo slabše izvide na nuhalni (jaz sem imela 1:239 ali nekaj pdoobnega), mi je ginekolog dal napotnico za amnioskopijo. To napotnico sem potem v Lj izkoristila za Panoramo namesto amnioskopije. Če bi bili rezultatislabsi (pod1:100), pa mislim, da raje amnioskopijo naredijo.

uuu hana41 zdaj pa res še čisto malo.. Te kaj živčki dajejo? ?

@margolanca Tudi midva sva se odločila za nifty paket standard (nipt je preiskava, nifty je eden izmed izvajalcev nipt). Sva se odločila kljub dobri nuhalni in mi ni žal, so bli odlični rezultati, pa še spol sva tolko prej zvedla (drugače mi je bilo vseeno kaj imava, ampak bi me požrlo od radnovednosti, če se nekaj časa ne bi hotela pokazat, ker ene še po morfologiji ne vedo, pa tudi stalno bi se spraševala če je ziher) ? Partner je pa lahko zraven na nuhalni in morfologiji. Ostale preglede pa čist odvisno od ginekologa, jaz imam tako fajno da dovoli da pride partner kadarkoli zraven, pa tudi pregled imam vsak mesec in vedno ultrazvok dela in mi da slikice ?

Drugače pa, a je katera tukaj ki je imela probleme z bolečino v sramni kosti in kako ste si kaj pomagale? Mene čedalje bolj boli in ne vem s čim naj si pomagam.. Predvsem me boli med preoblačenjem (ko stojim na 1 nogi), med obračanjem ponoči in sedaj tudi že nasploh med hojo… Bom jutri na pregledu tudi ginekologinji omenila, da vidim kaj bo rekla..

@hana41 še čisto malo ? tut js že odštevam in komaj čakam da dobim mojo punčko v naročje ?❤️ konec tedna bo polnih 37t, potem pa so res že dnevi za odštevat ☺️ samo upam, da ne bo zamujala tako kot njena starejša sestra ? ker za novo leto ne bi rada šla v porodnišnico.. Nekak smo si vsi izbral datum 22.12. upam da ga bo tudi ona upoštevala ?

Trebuh mi kr otrdeva zadnje čase, večkrat čez dan, ampak topel tuš zelo pomaga ? me pa zelo boli sramna kost in križ (isias), tako da upam da se po porodu normalizira stanje ?

@vrtnica_91 kako si? Ste se navadili na nov ritem?

@Hana in @Scorpionka, zelim vama cim lazji in cim hitrejsi porod, pa seveda sporocita potem lepo novicko? Mi smo super, vsak dan na dveh sprehodih (ce le ni dezja), danes pihamo ze prvo mini svecko. Sploh ne vem kdaj je minil ta mesec. Vceraj mi je Nika ze podarila prvi nasmesek, itak sem jokala od ganjenosti❤️  Je pa vsak dan drugace, enkrat vec spi, drug dan manj, enkrat je kar naprej lacna, drugic zdrzi tudi 4 ure, ni pravila?

New Report

Close