Nosečnost po IVF (OBMP)
Tud js nism mela nekih pretiranih simptomov na zacetku. Prsi so me kaksen dan bolele bolj, kaksen dan manj. Mi je pa ratalo slabo nekje okrog potrditvenega UZja. In to kar precej. In je vztrajalo nekje do 13.tedna. Ene so pa cisto brez simptomov. Tako da kar mirno. Lahko da si ena tistih srecnic, lahko pa da vse se pride, sedaj ko bo beta narascala.
Kakšna navodila so vam pa dali vaši ginekologi glede otrdevanja in kdaj pridet se pokazat? Meni je rekla le, da če otrdelost ne popusti se pridem pokazat.
Meni je včeraj ful otrdeval, pomoje več kot 20x, ampak v eni uri jih ni bilo več kot 5, niti niso bili v nekem intervalu. Sem spila 3 magnezije in se je čez noč umirilo.
Je imela še katera toliko otrdevanj v dnevu in je bilo vse ok?
Mandarina ja, že nestrpno odštevam dneve? ?
Plus_one jaz sem imela prvi pregled pri ginekologinji v 10. tednu in mislim da ostale tudi tam nekje. Nuhalno pa mislim da že pri 11+4 dni (takrat so me tako zgodaj naročili ker mislim da so rekli, da ce se bom odlocila je treba delat dvojni hormonski test čim prej, no pa ga jaz potem nisem delala ker sem se odlocila za nifty). Mogoče pokličeš pa vprašaš če se da prit kaj prej na vrsto… sigurno se prvi tedni vlečejo nenormalno, sploh ko tisti potrditveni UZ na kliniki traja res samo pol minute?
Sej sem klicala in jih vprasala, pa je sestra rekla, da skoz tako delajo in, da nima smisla prej. Sem rekla, da imam samo potrditveni na kliniki in, ce prav razumem pridem potem dejansko samo na nuhalno? In je rekla, da ja, da tako delajo in sem vztrajala, da bi imela en ultrazvok vseeno se prej (plus, da zelim vse teste, ker sem stara 40 let), pa je rekla, da prvi termin je v 12 tednu in se ni dala dopovedat.
Ali katera ve kam bi lahko sla, tudi samoplacnisko? Oziroma poznate kaksno dobro ginekologinjo v Ljubljani?
Popi178, 21.11.2022 ob 12:51
Kakšna navodila so vam pa dali vaši ginekologi glede otrdevanja in kdaj pridet se pokazat? Meni je rekla le, da če otrdelost ne popusti se pridem pokazat.
Meni je včeraj ful otrdeval, pomoje več kot 20x, ampak v eni uri jih ni bilo več kot 5, niti niso bili v nekem intervalu. Sem spila 3 magnezije in se je čez noč umirilo.
Je imela še katera toliko otrdevanj v dnevu in je bilo vse ok?
Jaz sem jih imela sedaj, ko sem prebolevala eno virozo in mocno kasljala, tudi cez 10 dnevno. So mi narocili naj poskusim z malo vec magnezija, da ce se pa bi stopnjevalo, naj pa se pridem pokazat …
Plus_one, 22.11.2022 ob 12:51
Zdejle sem dobil termin za UZ pri svoji ginekologinji in to sele v 12 tednu, ko je ze nuhalna, ce se ne motim? Ful sem razocarna, ker ze na potrditvenega ne grem z mojim, zdej pa do 12 tedna cakat, da imam drugi UZ in tud to sele v 12 tednu? A je to normalna praksa, ste vse toliko cakale?
Na potrditvenem UZ bos prejela obvestilo za svojo ginekologinjo, kjer bo pisalo, kontrola pri svojem ginekologu cez 14 dni. Pomojem, če jim bos slednje pokazala, te bodo mogli naročiti tako.
Pri meni je bil pregled pri osebni gin nekje v 10. tednu, takrat sem tudi dobila materinsko, izpolnili sva vse v materinski, plod pa je pregledala le na hitro, le toliko, da je videla utripajoce srce in ga izmerila za dolocitev PDP. Na nuhalno sem pa potem sla v 12. tednu.
Tud js sm imela UZ pri svoji G v 10. tednu. Kot so ze rekle, na potrditvenem dobis obvestilo, kjer pise kontrola pri izbranem G cez 14 dni. Saj pa ne bos materinske dobila sele na nuhalni? ? to je res kr neki. Ce se ne bo dalo dopovedat pojdi samoplacnisko. Priporocam ZC Dravlje. Midva sva tam zacela, ko so se imeli koncesijo, potem sm pa tud nuhalno in 3D ultrazvok pri njih nardila. Dr. Mili Lomsek je top, izjemno prijazna in srcna. ?
@Mandarina ful ti hvala, koncno sem uredila in to po tvojem priporocilu pri dr. Mili Lomsek. Sicer samoplacnisko ampak glavno, da me je pripravljena sprejeti in voditi, sem dobila tudi termin za UZ v 10 tednu ? Ne bi mi pa verjele v koliko ZD sem klicala, preverila na netu katere ginekologinje so frej … pa nic.