Nosečnost po IVF (OBMP)
Scorpionka, a vzameš tudi C vitamin ob zelezu? Jaz celo nosečnost je olje 20 mg železa in 1 g C vitamina s podaljšanim sproščanjem in imam lep hemoglobin. V prvo sem mogla pa tiste ogaben sirupe pit na koncu.
jaz sem danes inela UZ, dete ima 3 Kg +- 400 g , pa sem šele 35 tednov noseča. Uoam, da se zdaj umiri mali rast.
Pozdravljene.
Trenutno sem v 8. tednu nosečnosti. Potrditveni UZ sem imela prejšnji teden, ta teden imam UZ pri svojem ginekologu.
Imam pa eno vprašanje. Ali je katera, ki se sploh ne počuti nosečo?
Kjerkoli berem, bi mi moglo biti slabo, utrujena naj bi bila, krči, krvavitev, izostren vonj, boleče prsi… Ko sem bila na treh tabletah Utrogestana, sem imela malo krčev in utrujena sem bila. Prsi so me nehale boleti takoj po krvnem testu. Odkar jemljem samo 2 tableti, je vse minilo.
Čisto po pravici se počutim odlično in to me res skrbi. Jutri grem v štacuno po test nosečnosti, da ga polulam in se pomirim do UZ, me pa kr fajn tripa celotna zadeva.
Jane111, 13.11.2022 ob 21:46
Pozdravljene.
Trenutno sem v 8. tednu nosečnosti. Potrditveni UZ sem imela prejšnji teden, ta teden imam UZ pri svojem ginekologu.
Imam pa eno vprašanje. Ali je katera, ki se sploh ne počuti nosečo?
Kjerkoli berem, bi mi moglo biti slabo, utrujena naj bi bila, krči, krvavitev, izostren vonj, boleče prsi… Ko sem bila na treh tabletah Utrogestana, sem imela malo krčev in utrujena sem bila. Prsi so me nehale boleti takoj po krvnem testu. Odkar jemljem samo 2 tableti, je vse minilo.
Čisto po pravici se počutim odlično in to me res skrbi. Jutri grem v štacuno po test nosečnosti, da ga polulam in se pomirim do UZ, me pa kr fajn tripa celotna zadeva.
Dobrodošla med nami in čestitke. Mislim da se marsikatera na začetku tako počuti, sploh pa me ko smo po malo drugačni poti zanosile in so stalno prisotne neke skrbi in strahovi, da mogoče to ni to. Nekaterim se začnejo znaki prej, drugim kasneje, nekatere imajo 1000 znakov nekatere niti enega. Ne pomeni pa nujno odsotnost znakov da je kaj narobe.. Jaz bi ti rekla uživaj in bodi hvaležna da je tako. Meni se je slabost in odpor do hrane zacel ravno nekje v 8 ali 9 tednu in odpor do določene hrane še vedno traja pa sem že v 28 tednu. Držim pesti, da bo na pregledu vse super, ti pa čimbolj uživaj in poskusi odgnat negativne misli (čeprav vem da je težko).. ???
@vrtnica cestitke!!!lepo se crkljajte…
@margolanca cestitke tud tebi…in da se lepo konca..od srca ti zelim da so ta sranja zdej bila tud edina v celi nosecnosti!!!!
Ceprav spet ne spadam v ta forum z veseljem pratim nosecniske zgodbice…ko nekako zgubimo upanje v vse,zgodbe z tega foruma ga vrnejo!!!in sigurno nisem edina ki je tega misljenja!!!!
Srecno vsakoj posebaj!!!
Hihi, jst sem se konstantno tipala, a me bolijo prsi ali ne… Cista panika. Niso me. V prvi nosecnosti je bil to prvi znak zato sem bila ziher, da mora biti tudi zdaj tako. Zdej me tko bolijo, da se jih tut dotaknit ne smem.
Brez skrbi, boš nadomestila s simptomi tudi za nazaj?????????????????
Jst sele zdej, ko to dete v mojem trebuhu veselo motovili… Šele zdej pa cisto zares verjamem in vem, da… Ja…. Prihaja☺️
@margolanca upam da je bilo vse ok na pregledu. Stiskamo pesti zate ?
@jane111 meni na zacetku nic ni bilo, sem se skoz prijemala za prsi, ce se kaj bolijo. ? no potem se je pa zacela slabost in je bilo res neprijetno. Ampak vzames v zakup, meni je potem minila ravno okrog 13. tedna in je bilo ok. Ene imajo pac sreco in sploh ne vedo da so nosece.
@poppy244 OGGT se naceloma dela okrog 24. tedna, tako da js bi na tvojem mestu vprasala kako je s tem. Razen ce je tam kako drugace.
Punce uzivajte v nosecnosti, res hitro mine. Potem ko pa enkrat rodis pa se 10x hitreje. Moj Oskar danes piha ze 3. mini svecko, sploh ne vem kdaj in kako je minil cas. ?
Jane111, ne skrbi, in uzivaj, da nimaš težav. Pri meni je bilo tudi minimalno znakov, utrujenost in zadihanost
Mene tudi skoraj ne bi poslal na oggt, pa sem ga vorasala in potem me je poslal.
Jaz sem pa danes zaključila z delom, jutri začnem s prvim dnem porodniške. In končno vse pripravim za bejbija.
Zivjo punce,
z najvecjim veseljem se vam pridruzujem na tem forumu ?❤️
V ponedeljek je beta na krvnem potrdila nosecnost ❤️ Sem noro vesela, a v resnici kar se ne dojemam, da sem res noseca. ?❤️ Kar ne morem verjeti in dojeti, da je to to, sploh ker je bil prvi postopek in prvi transfer ❤️
V zacetku decembra imam potrditveni UZ, ko bom malo manj kot 8t noseca. Drugace pa nimam nobenih simptomov, razen res napete in bolece (in vecje) prsi, pa obcasno skoz cutim nekaj v spodnjem predelu, kot nekaksno mini crvicenje, niti ne krci, amapak malo nekaj cutim, cisto sicer nemotece, a ne morem rect da ni nic – upam, da je to ok.
Slabo mi se ni (5t+) in upam da tako ostane ? Sem mislila, da ko vidim plusek bo to to, potem, ko potrdi krvni, zdej ko potrdi UZ ?
Kdaj ste se ve prijavile za UZ pri svojem ginekologu, takoj po krvnem?
Čestitke plus one ❤️❤️❤️
jaz sem takoj po plusu klicala svojega ginekologa, me je hotel naročiti kmalu po potrditvenim UZ, oa sem zamaknila tako, da sta bila dva tedna vmes. Partner ni bil zraven na potrditvenim, mislim da to ni praksa, verjetno pa gre lahko s tabo k tvojemu ginekologu.
Pri meni je bil zraven samo na NS in na morfologiji
Plus_one, 18.11.2022 ob 16:51
Aha pa se to – ali na potridtvenem UZ je lahko partner zraven? Glede na to, da se takrat ze slisi srcek, si oba zeliva to skupaj dozivet, zato me zanima kako je na tem?
Čestitkeee!?
Na potrditveni UZ na oddelek OBMP gres sama, je UZ vaginalni in meni so ga delali na tistem stolu v sobi, kjer smo mele punkcije, pa niti ne vem, ce bi bil kje prostor za možka.? Takrat smo bitje srcka z zdravnico samo opazovale, slisala sva ga pa “sele” na nuhalni.
Tudi pri meni je bil mož zraven vabljen na nuhalno in morfologijo.
Punce, kdaj ste zaznale otrdevanje maternice? Kolikokrat dnevno vam je otrdevala v drugem trimesecju? Jaz sem sedaj v 24. tednu in mi otrdeva cca 5x dnevno, kljub magneziju. Vsakic me malo stisne od strahu..
@plus_one cestitke! Naj bo mirna! Kot so ze punce rekle, na UZ gres sama, js sm imela pregled pri svojem G potem cez 14 dni. Tudi na obvestilu, ki mi ga je dala zdravnica na oddelku, pise kontrola cez 14 dni.
Je pa tezko dojeti, vem. Tud meni je uspelo v prvem poskusu in mislim da celo nosecnost nisem dobro dojela. Pa se zdaj se mi zdi vcasih nerealno. ?
@baby961 meni se je otrdevanje pojavilo okrog 20. tedna. Dokler ni v rednih intervalih in je samo parkrat na dan, je vse normalno. Dosti je treba pocivat, pa meni je pomagal magnezij iz krke. Drugega recepta pa zal ni.