Nosečnost po IVF (OBMP)
@Hana, kot je ze rekla Mandarina, so CTG-ji enkrat tedensko do roka. Ja, nastimano imam ze vse, tako da lahko samo se cakam…
@Mandarina, ja vem, da se lahko zelo hitro vse obrne, ampak upam da pocaka se kaksnih 14 dni? Drugace pa hvala za lepe zelje?
@Hana koliko ai imela sladkor po OGTT in v katerem tednu? Mene čaka to čez 2 tedna in mi ni najbolj fajn..ne maram sladkih pijač ? me skrbi, da mi bo slabo..
Meni so odstranili pregrado. Prvic so mi izmerili MV na morfologiji (ampak sem sama prosila, drugace mi ne bi), drugic pa tam nekje okrog 29. tedna zaradi bolecin v medenici, tiscanja navzdol. Moj ginekolog mi je takrat narocil, da moram pocivat, da ne smem niti na sprehod, ko pa sem pisala Pusenjaku pa mi je rekel, da MV sploh ni skrajsan in da lahko pocnem vse normalno. Dolzina je bila pa takrat 2 cm.
Js sm imela lletz poseg, kjer se odstranijo spremembe na MV vratu in mi je tud potem na morfologiji izmerila MV. Ampak sm tud sama opozorila na ta poseg in je potem sama rekla, da je treba izmeriti. Vprasanje ce bi drugace, mislim da je bolj praksa da ne, razen ce so kaksne tezave. Mi ga je pa potem merila tudi kasneje, nevem v katerem tednu in ravno zaradi tezav, ki jih opisuje tudi @vrtnica.
Na morfologiji bi morali meriti MV, ker dosti jih potem sploh ne ve da je skrajsan. Soseda je rodila 10 tednov prezgodaj in ravno na morfo so ugotovili, da je vrat zelo skrajsan, mislim da je imela samo se 1,5 cm in je imela predpisan strog pocitek. Tako da ce sami ne pokazejo interesa kar zatezite.
Pikica12345, 03.10.2022 ob 16:16
@Hana koliko ai imela sladkor po OGTT in v katerem tednu? Mene čaka to čez 2 tedna in mi ni najbolj fajn..ne maram sladkih pijač ? me skrbi, da mi bo slabo..
Po eni uri sem imela 10.4 namesto 10 in po dveh 9.7 namesto 8.5. Delala sem test v 28. Tednu.
zdaj imam aparatek in vidim, da na tešče je vedno okej, mi je pa bil ene dvakrat ali trikrat po hrani čez mejo. Predvsem kadar po hrani obsedim, ni okej.
samo pitje meni ni bilo sploh nič groznega. Pa sicer ne pijem sladkih pijač nikoli oz res izjemoma.
Hvala @Hana. Potem si verjetno takoj dobila napotnico za diabetologa a ne? In bolniško? Ali si bila že prej v bolniški? Imam še en teden. Meni bodo OGTT delali v 24 tednu. Bo treba preživeti, drugače ne gre. ?
Pikica12345, 08.10.2022 ob 07:52
Hvala @Hana. Potem si verjetno takoj dobila napotnico za diabetologa a ne? In bolniško? Ali si bila že prej v bolniški? Imam še en teden. Meni bodo OGTT delali v 24 tednu. Bo treba preživeti, drugače ne gre. ?
Ja, v roku 10 dni sem imela diabetologa. Bolniške pa ne, niti ne vidim, zakaj bi bila potrebna, samo diete se je treba drzat
Nosecke, kako ste kaj?
Pri meni zaenkrat se vse mirno, imam se tocno 14 dni do roka. Pocutim se super, precej bolje kot kaksen mesec nazaj, ko me je vse tako bolelo/tiscalo, da sem se komaj premikala. Sedaj vsak dan pridno hodim na sprehode s psicko in uzivam v soncku in teh zadnjih dneh? Me prav zanima, kdaj se bo pikica odlocila priti ven?
@Hana, hvala, na trenutke me kar panika zagrabi, kako bo vse skupaj potekalo pa da bo vse v redu. Rodit grem v Lj, ker mi je to pac najblizje…
Hej Gina. Jaz sem prejšnji teden preživela OGTT. Ogabno, ampak rezultati odlični. Na tešče sladkor 4,9 po eni uri 7,2 in po 2 urah 5,4. Rešena ?? ti pa svetujem, da si vzameš s sabo nekaj za jest. Jaz sem šla prvo v pekarno ? in pa kakšno knjigo, ker sediš in čakaš. Ne smeš vode pit, ne smeš hodit..
Me pa zanima, če je imela katera vnetje mehurja v času nosečnosti. Meni so na zadnji kontroli odkrili nekaj bakterij v urinu in sem morala ponovno oddati urin danes. Sicer mislim, da je zaradi premalo pirja, ampak skrbi me pa vseeno.
- Bodite lepo in čuvajte svoje pikice. ?
@Gina, meni ni bilo problema spit tiste glukoze, tudi potem mi ni bilo nic slabo. Sem se precej bala tega testa, glede na to, kako je enim slabo pa se jim vrti itd. Se najbolj bedno je, ker moras 3 ure sedet v cakalnici, tako da je fajn, da imas kaksno knjigo, krizanke sabo. Ce pa imas slucajno ze takoj prvo vrednost na tesce povisano, te pa takoj posljejo domov.
Tud men OGGT ni bil nic posebnega. Je pa res fajn, da imas kaj za pojest s sabo, da takoj ko lahko, prigriznes, ker tisti cuker na tesce tud ni najboljs. ? Js sm sicer padla na zadnji vrednosti za las, mi je se v Lj rekla da to je res skoraj bv da posiljajo, ampak pac morajo. Js odkrito povem, da se nism kej dosti pazila (no razen na zacetku, da sem videla kaksne so stevilke) in sem imela vseskozi ok vrednosti. V Lj na Vrazovem sem imela 2 kontroli, potem sem pa ze rodila. 1 kontrolo imam se marca, da vidijo, ce je sladkorna izzvenela. So mi pa v P na oddelku rekle, da so ponavadi otroci tistih, ki so imele sladkorno, vecji lakotniki. Kar bi se pa strinjala, moj sine je sod brez dna pri hrani. ?
@vrtnica kako si? Se vedno 2 v 1? Ze kaj neucakana? ?