Nosečnost in sladkorna
Pozdravljene,
trenutno sem v 11. tednu nosečnosti. Pri prvem pregledu mi je ginekologinja izmerila sladkor itd; vrednost sladkorja je bila malo nad dovoljeno mejo, zato me je seveda poslala na pregled v diabetološko ambulanto Maribor. Nato pa sem iz ambulante dobila napotnico za test glukoze v krvi. Ko pa sem prišla na odvzem krvi in na test, je bila vrednost spet malo povišana, zato s testom sploh niso nadaljevali. Po tem pa me je popoldan poklicala zdravnica iz te ambulante in mi razložila, da bo najprej potrebno priti v ambulanto na posvet s sestro, ki mi bo razložila glede hrane in merjenja, nato pa se moram oglasiti v ambulanti na termin, ki mi ga bodo poslali. Večkrat bi morala tudi na odvzem krvi?
Sedaj pa me zanima, če je katera imela že izkušnje z nosečniško sladkorno, če mi lahko pove kaj več o tem in kako sploh poteka zadeva naprej?
Glede na to, da mi je zdravnica omenila tudi, da bo potrebno na vsake toliko časa priti v ambulanto, me zanima ali si je možno za te dni odpreti bolniško? Glede na vse preglede, bom dopust porabila v par mesecih. Delo, ki ga opravljam pa poteka večinoma na nogah, dvigovanje stvari, prepogibanje in uporaba lestve.
Hvala za odgovore 🙂