Najdi forum

nosečnost in alkohol

Pozdravljene!
Mene pa zanima če ste med nosečnostjo spile kakšen požirek alkohola, vina?
Ob kakšni posebni priložnostnosti se je temu težko odreči ali nevljudno zavrtniti.
Najbolj me skrbi, ker sem zdaj v 15. tednu spila breskov liker (količina-za prst v kozarcu). Me mora zdaj to zelo skrbeti? Vem,da je zdaj prepozno, vendar bi vseeno rada vaše izkušnje in eventuelne posledice.
Hvala.

Brez panike. Res, da se alkohol nikomur ne priporoča še najmanj pa nosečnici toda “doza”, ki si jo spila res ne pomeni nič.
Sama sem tretjič noseča, pila nisem žganih pijač, ker jih tudi tako ne, toda kozarček vina sem pa tja sem si pa privoščila. Rdeče vino, za boljšo kri ( pa sem bila vsakič slabokrvna ).

Torej ne misli več na to, pač pa na vse lepe stvari, ki so še pred teboj.

Naj te nič ne skrbi. Sama sicer ne pijem nobenega alkohola, še sladic z alkoholom ne jem ker ga ne maram, ampak vem da alkohol škoduje zarodku samo če bi ga uživala v velikih količinah. Sem ter tja, kozarček vina ob dobri hrani nič ne škodi. Pomiri se Saša in ne delaj panike za nič.Poleti, ko ti je vroče lahko mirno popiješ tudi kakšno pivo sem ter tja ( seveda malo), ker ima tudi veliko vitamina B, spodbuja delovanje ledvic in odvaja vodo. Želim ti lepo nosečnost in zdravo dete.
LP Kaja

Veš ko sem jaz norela okoli moje slabokrvnosti (ki je sploh ni), mi je sošolka dala tale nasvet, prišel iz ust njene šefinje:
Sama je med nosečnostjo vsak dan spila 2dcl rdečega vina in sicer slabokrvna je imela v nosečnosti dobro kri.
Verjetno kak kozarček res ni še panika, sama sicer ne pijem alkohola, ampak zdej sem ga vsega skupaj popila kakšen liter pa pol črnega vina, trenutno sem v 28 tednu.
Ne sekiraj se, tko mnogo bolj nerviraš svojega otročka.
Jagoda

Sama sicer nisem popila nič, tudi kaplje ne, tisti požirek likerja ti pa zagotovo ni škodil. Saj menda tudi kozarec vina sem in tja ne škodi. Ne sekiraj se, zdaj pa pač ne pij alkohola pa je.

Lp, Saška

New Report

Close