Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nosečnost in agility

Nosečnost in agility

Pozdravljeni,

pred časom sem vam že pisala, da s psičko hodiva na agility in če je lahko kaj narobe, glede na to da sem noseča.
Sedaj sem v 17. tednu in še vedno vztrajava, zanima pa me, ker sem si nekajkrat merila pulz (s Polarjem) in je na kratko tudi prešel mejo 140 udarcev na minuto. Zanima me kaj če sploh kaj je lahko narobe, če še nadaljujem s treningi? Drugače imam normalno nosečnost brez kakršnihkoli problemov, občasno sploh po treningih me boli v križu.

Hvala za odgovor.

hm…pri visokem pulzu je pomembno le, da to ne traja predolgo. Torej, če traja pol ure, ne bo sile. Sicer pa pazite, da ne boste pretiravali, kar morda kažejo vaše bolečine v križu. Lahko si nakopljete trajne poškodbe hrbtenice, ekr se medretenčne ploščice v nosečnsti zmehčajo in so možne hitrejše poškodbe kot sicer ob nenaravnih gibih, npr. pri obračanju telesa pod težinsko obremenitvijo ali pri doskoku.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close