nosečnost
Draga Zinka
Naj ti še jaz dam kakšen nasvet, ko se že toliko kregajo okoli tvoje možne nosečnosti.
Če si test pravilno izvedla in je bil negativen, NISI noseča
Vse slabo počutje je znak strahu da si noseča
Si bila v zadnjem času močno obremenjena s skrbmi, si hujšala, imela težek izpit, izgubila ljubezen, službo itd, skratka, doživela pretres?
Pokliči svojega ginekologa kateremu boš povedala za svoj strah. Ta te bo pomiril in dal nadaljna navodila
Ko boš pomirjena bodo tvoji hormoni imeli možnost normalno delovati in menstruacija bo prišla
ps. moje izkušnje so enake
Vse bo še dobro in sporoči nam ko bo
aneja
Če po dveh tednih še ne boš ziher, pa počakaj devet mesecev!
šala, da me ne bo kdo preveč kregal.
zares pa – pokliči ginekologa, reci, da ti M zamuja (reci vsaj 1 mesec, drugač ti bo rekel tudi samo – počakaj) in reci, da bi rada, da preverijo (mislim, da ti pregledajo kri ali vodo). pa povej, da imaš ponavadi zelo redne M (če je to res, seveda – drugače pa le še počakaj kak teden).
Nosečniški testi so lahko LAŽNO NEGATIVNI (kar pomeni, da kažejo negativen rezultat, čeprav v resnici gre za nosečnost). Če ga napraviš prezgodaj, namreč nivo hormonov, ki jih merijo, še ni zadosti visok (koliko hormonov je v urinu, pa se razlikuje tudi od ženske do ženske – ene jih prej imajo več, druge kasneje in manj)
Niso pa LAŽNO POZITIVNI (če kažejo pozitivno, gre v resnici za nosečnost).
Ne moreš torej kar na splošno izjaviti, da so nezanesljivi, ker niso.