Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nosečniški diabetes

Nosečniški diabetes

Spoštovani!

Znašla sem se v zadregi. Moja ginekologinja, osebna zdravnica in zdravnica, ki me vodi v internistični ambulanti zaradi ND so vse, do 13.8. odsotne.

Do sedaj sem sladkor z dieto brez težav uravnavala, da je bil v mejah normale. V tem tednu pa sem vsak dan 1x namerila višjo vrednost od želene, po obroku. Na tešče in po ostalih obrokih, pa je sladkor ok. V prihodnjih dneh se bom pri prehrani še bolj pazila. Zanima me kaj svetujete glede na to, da bo zdravnica za ND še 3 tedne odsotna? Na koga naj se obrnem? Kako zelo, ta povišan sladkor škoduje plodu?

Presežene vrednosti čez 6,6 – 90 minut po obroku:

17.7. po večerji: 7,1

18.7. po kosilu: 6,8

19.7. po kosilu: 7,7

20.7. po kosilu: 6,9

21.7. po zajtrku: 7,8 in po kosilu 7,3

22.7. po kosilu: 8,0

Noseča sem 24 tednov.

Spoštovani,

težko rečem, kako bo konkretna motnja vplivala konkretno pri vašem plodu. Ampak, če ni vaše zdravnice za ND, bi naj bil na voljo kdo drug za nadomeščanje, vsaj za tiste, ki imajo probleme kot vi. Pokličite v ambulanto in prosite za obravnavo. Mogoče bo treba hrano malo bolj porazdeliti preko 24 ur ali morebiti celo dodati insulin.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

Hvala za odgovor. Sem dobila nadaljna navodila iz ambulante. Najprej poskusim razporediti obroke oz. bolj pazljivo pri kosilu kjer se pojavljajo povišane meritve, če v 1 tednu ne bo izboljšanja oz. bo sledilo poslabšanje pa dobim insulin.

New Report

Close