Najdi forum

nosečniška dieta

Dragi Goran! Imam samo eno idejo, ki bi jo lahko upošteval ko boš pisal diete. A misliš da bi lahko vključil tudi kak jedilnik za nosečnice? Če že ne shujševalen pa vsaj tak za vzdrževanje teže. Sama se namreč grozno bojim da se bom preveč zredila (poznam izredno veliko takih primerov)-sploh ker sem tak tip da rada jem. Vem da naj bi jedilnik vseboval vsega po malem, ampak skušnjava je vsaj pri meni manjša če imam pred sabo list papirja s seznamom in količinami, tako da mi ni potrebno razmišljati kaj bom danes jedla (takrat vedno pomislim na redilne stvari).In sigurno se va takem primeru manjkrat pregrešiš. Občutek kot da ti visi nekaj za vratom pač.
Hvala ti če boš upošteval moj predlog in lep pozdrav!

Maja,

Če bom časovno utegnil, bom tudi kakšna priporočila za to skupino napisal… pa vseeno, to so delikatne stvari veš. Jaz tu nekih resnih restikcij raje ne bi delal. Problem žensk ki so noseče je čas po porodu, ko naenkrat porabijo zelo malo kalorij, jejo pa enako kot v času nosečnosti… seveda se zato zelo hitro zredijo. Tako, da karkoli bi jaz ali kdo drug napisal… najnevarnejši čas zate je po porodu.

LP,
Goran

Pozdravljen Goran!

Tudi jaz se pridružujem tej prošnji, in če omenjaš, da je najbolj tvegan čas po porodu, bi te prosila še za nekaj nasvetov glede tega časa po porodu in ali lahko ženska takoj prične s telesno aktivnostjo, ki jo je prej opravljala? Veš, tudi strupi se izločajo skozi mleko, ki bi ga pil dojenček …

Hvala in lep pozdrav!

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljena!

Nevem, če lahko jaz dam kak nasvet, ampak ti želim le dobro čeprav te ne poznam.
Rada bi ti povedala, da je moja prijateljica pazila na težo in jedla kot miška in posledica tega je bila njena slabokrvnost, ki jo je imel sveda tudi otrok, ki so mu morali takoj po porodu dajat kri. Lahko bi jo zavrnil, saj se je rodil tudi prezgodaj.
Hvala bogu se vse popravlja.
Sama sem se trdno odločila, da med nosečnostjo nikoli nebom pazila na kilograme.
Ko bo otrok začel delat prve korake bodo tudi tvoji pridobljeni kg hitro leteli.

Moje mnenje in dobro namerni nasvet.

Sara,

Omenila si zelo pomembno stvar… strupi se seveda pri doječih materah izločajo tudi skozi mleko.

Ker so teme kako pred, med in po nosečnosti vključiti športno aktivnost, pa prehrano… očitno precej zanimive bi vsem bodočim mamicam priporočil knjigo, sicer mislim, da sem jo že enkrat omenil.. no pa jo bom še enkrat.

ime knjige:
S športom v zdravo nosečnost
avtorici: Trudi Švarc-Urbančič in Mateja Videmšek
knjigo je izdala Fakulteta za Šport v Ljubljani

V knjigi je lepo napisano, vse kar bi vas utegnilo zanimati, tudi o tistem izločanju strupov skozi mleko, pa kdaj in kako pričeti s treningom po porodu… kako se pripravljati vmes in podobno.

Lep pozdrav,
Goran

Jery,

Najlepša hvala za opozorilo, tudi jaz hujšanje oz. restrikcijo hrane nosečnicam odsvetujem. Edino kar mislim, da je smiselno storiti je… in to sem enkrat že odgovarjal pred časom… količina hrane mora biti zadostna, ker jo otrok seveda potrebuje. Vseeno pa je boljše če je izbor hrane takšen… da to niso sladkarije in mastna hrana. Torej jesti zdravo in dovolj… po porodu, pa ko se stvari normalizirajo, čimprej omejiti prevelik vnos kalorij… ker takrat telo naenkrat potrebuje dosti manj kalorij, kot v času nosečnosti.

Ni pa govora, da bi jaz svetoval kakeršno koli hujšanje v času nosečnosti. To seveda ne pride v poštev!

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close