Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja norice – cepljenje in zanositev

norice – cepljenje in zanositev

Pozdravljeni,
glede na rezultate testiranja, noric še nisem prebolela. Pred kratkim sem se cepila (1. doza; živo cepivo Varilrix) ), na revakcinacijo moram počakati 6-8 tednov.

Prosim, če mi lahko poveste koliko časa po 2. cepljenju je priporočljivo počakati z zanositvijo?

Hvala lepa in lep pozdrav.

Spoštovani, ker se cepljenje izvaja z živim cepivom, je po priporočilu z zanositvijo potrebno počakati 3 mesece po cepljenju. Lep pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

POzdravljeni,

zanima me, ali še velja, da je treba po cepljenju z oslabljenim živim cepivom proti noricam počakati z zanositvijo najmanj 3 mesece? Matramo se z zanositvijo v IVF postopkih, in je seveda zaradi moje visoke starosti (38 let) pomemben vsak mesec čakanja.

Spošovani, v skladu s priporočili proizvajalca in opozorili: ženska ne sme zanositi 1 mesec po prejemu cepiva. (Ne spominjam se, da bi kdaj govorili o treh mesecih. Inkubacijskja doba za norice je 6 do 23 dni). Pozdrav, Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close