Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nolvadex

Nolvadex

Zanima me, ali zdravilo Nolvadex (Tamoxifen Citrate – preprečuje gynecomastia ker onesposobi receptorje v prsih. Uporablja se ga z anaboličnimi steroidi, ki se pretvarjajo v estrogen (Testosteron in Anadrol). Dobimo ga v 10-40 mg tabletah.) deluje tudi v primeru neuporabe anaboličnih substanc in kakšni so stranski učinki.

Spoštovani!

Nolvadex je zdravilo, ki se uporablja za zaustavitev in zmanjšanje rakavih celic karcinoma dojke pri tistih oblikah raka prsi, ki se odzivajo na hormonsko zdravljenje. Deluje, tako kot ste sami ugotovili, antiestrogensko. Vsaka druga raba ni smotrna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdrav.. Odgovor je DA — nolvadex in klomifen (clomid) delujeta kljub neuporabi anabolnih steroidov. Uporablja se (tudi) za zdravljenje ginekomastije, ki je še reverzibilna, torej ko je prsno tkivo na otip še mehko. Nolvadex je šibki estrogen, ki se veže na estr. receptorje v prsih in s tem preprečuje endogenemu estrogenu (ki je bistveno močnejši) da bi se vezal na te receptorje. Če se ne motim so dnevne doze 50 – 100 mg. (Potencialni) stranski efekti: vročica, glavobol..

Lp.

Spoštovani!

Zanimivo. Mene, pa še koga drugega bo verjetno zanimalo, kje pridete do zdravila, saj ga je moč izdajati le na recept.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Črni trg, ena tableta pa stane 1.5 dem – sam sicer še nisem probal, imam pa v načrtu.

LP, miki

Spoštovani!

Ni vse zlato kar se sveti in ni vse dobro, kar izgleda dobro. Še vedno odsvetujem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

S tem se vsekakor strinjam, saj imam tud sam določene pomisleke. Moj problem pa je sledeč. Nobena aerobna vadba (steper, kolo, tek) mi ne pomaga pri definiciji (izraznosti) prsih mišic. Tkivo v bližini bradavic je mehko in tega ne morem spremenit. Najprej sem mislil, da je maščoba pa ni. Naredil sem tudi dve kuri z efedrinom in kofeinom, povsod mi je maščobo lepo skurlo (predvsem trebušne so zelo lepo vidne) le tukaj ni prišlo do sprememb. Zato sem pomislo tud na to varjanto, da prevec testosterona aromatizira v estrogen in je zato žleza polna oz. zatekla. Ne vem pa, ali je možno, da je to lažja oblika ginekomastije, saj kroga okoli bradavic nista simetrične oblike. To me zelo moti in ne vem kaj naj naredim, saj s to “hibo” ne morem doseči nobene skladnosti kar se tiče oblike telesa. Zato vas lepo prosim za kakšen nasvet.

LP, miki

Spoštovani!

Bojim se da tudi s tem preparatom tega ne boš dosegel. Če gre resnično za ginekomastijo, ki te tudi moti, potem je hitrejša, učinkovitejša in veliko bolj zdrava metoda operacija.

Kar pa se videza tiče nas je veliko, ki nismo popolni, pa bi radi čim bolje izgledali, pa se pogosto na žalost ne da kaj velikega postoriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Mi mogoče lahko na kratko opišete za kakšno vrsto operacije gre (narkoza ali ne) in kaj ti naredijo (odvzem žleze?). Ali gre za samoplačniško operacijo ali preko napotnice in kako zdravnika prepričat, da je to “potrebno”? Kako dolgo traja okrevanje? Za odgovore se Vam zahvaljujem.

LP, miki

Spoštovani!

Narkoza poteka v splošni anesteziji. Zdravnika ni potrebno prepričevati, ker ne gre za lepotno operacijo. Okrevate v nekaj dneh. Rana se ne vidi, ker naredijo rez ob kolobarju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Najlepša hvala za pomoč, danes sem bil na pregledu in sem naročen k Endokrinologu.

LP, miki

Spoštovani!

Zanime me še sledeče; če sem operiran zaradi ginekomastije in je posledica le-te nepopolno delovanje ščitnice; ali se ginekomastija lahko ponovi in v predvidoma kakšnem času ali ne? Se dobijo kakšne tablete? Hvala.

LP, miki

Spoštovani!

Praviloma naj se ne bi ponovilo, ker so vam izrezali žlezno tkivo, torej se ne more povečati, iz drugega tkiva pa se tudi ne razvije.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close