Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Nodul

Nodul

Pozdravljeni.

Prosim, če mi lahko razložite izvid, in sicer se gre za 4mm velik nodul. Na izvidu piše:

– subsoliden nodul v mediobazalnem segmentu DSpR (7×4×9mm, soliden del meri 3×2 mm). Kontrola čez 3-6 mesecev zaradi določitve dinamike.

A je to nevarno, rakastih, kaj pomeni subsoliden, kje se to nahaja v pljučih. Je možno, da izgine to samo?  

Dober dan,

razumem, da je bilo to slikanje z računalniško tomografijo? Ne vem, zakaj so vas napotili na slikanje. Verjetno je to naredil pnevmolog? Vsekakor se je za pogovoriti z zdravnikom, ki vas je napotil na slikanje, kaj je pred slikanjem imel v mislih, da bi se lahko našlo. Na liki se vidi nekaj mm veliko senco v desnem spodnjem režnju pljuč. Ta je lahko marsikaj. Največkrat je to ostanek po kakšni manjši pljučnici izpred let, torej “kozmetična” spremenba. Seveda pa tudi zgodnja oblika raka tako izgleda. Zato je predlog, da se čez par mesecev pogleda, ali je senca kaj veča. Če se, jo bo treba odstraniti. Če se ne, se pa z njo neha ukvarjati.

Pozdravljeni,

mama je sama želela na pregled, ker Je imela topo bolečino po desni strani prsnega koša in prolongiran kašelj (tako piše na izvidu). Bil je pa narejen CT prsnega koša – pljuč HRCT

Najbolje, da dobi napotnico za “ambulanto za pljučne infiltrate” na Kliniki Golnik. Da izkušen pnevmolog pogleda, da sliko oceni v pljuča usmerjen radiolog.

LP

Objava čaka odobritev

New Report

Close