nočem delati samomora, a….

Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet ker ne vem kako bom lahko naprej živel.

Mama je smrtno bolna, baje ima samo še dobro leto. Drugih družinskih članov nimam, imam pa 46 let. Žal že dolgo ne dobim službe kljub zelo aktivnemu iskanju (zaman imam diplomo), tako da prejemam le soc. podporo (400 €) iz česar pa si ne morem nič prihraniti, drugih prihrankov tudi nimam. Ko mi bo mama umrla, jaz pa bom morda še dalje brez službe, bom sicer nekaj malo denarja podedoval, a takrat ne bom več upravičen do soc. podpore, drugih prilivov pa ne bo vmes in bo podedovan denar tudi počasi odšel za stroške. Ko bom spet lahko dobil pomoč, s tistimi 400 € na mesec ne bom skoz prišel, saj so mi mesečni stroški višji kot pomoč-izredno pa prosim za druge stvari, tako da od tega tudi nimam kaj.

Ne vem kako bom naprej živel. Hiše tudi ne morem čez noč prodati oz. bi jo raje dal v najem, da bi prišel do več denarja in se recimo odselil v manjše stanovanje in v regijo, kjer je več zaposlitvenih možnosti. V tujino ne bi šel, saj je tam še dražje.

Razmišljam pač vnaprej, a enostavno ne vidim rešitve v prihodnosti in ne vem, če mi ne bo preostalo delanje samomora. Sicer tega si ne želim, nisem depresiven (še), ampak če drugega izhoda ne bo, mi drugo ne preostane. Bo bolje to, kot zmrzavati, ker ne bom imel za kurjavo in bom anoreksičen, ker ne bom imel za kruh. Ne bi pa rad prosil preko nekih društev ipd, ker se ne želim javnosti izpostavljati. Dejstvo je, da niti nočem čakati tako dolgo, da bi prišlo do tega.

Prosim lepo za nasvete, pomoč, morda bom še uspel pravočasno rešiti svoje težave in tudi življenje.

Hvala lepa vsem, lep pozdrav!

Objava čaka odobritev

Žal je tako, da se nekateri moramo/jo z življenjem spoprijemati na težek način. Običajno nas ‘težek’ način sili v nek notranji razvoj. Jaz svojo uteho iščem v meditacijah, poslušanju pozitivističnih predavateljev kot so Joe Dispenza, Bruce Lipton in mnogih drugih. Poizkušam verjeti, da smo sami svoje sreče kovači. Da se lahko spremenimo s svojim razmišljanjem, sugestijami, afirmacijami, dihalnimi tehnikami (WIM HOF naprimer), meditacijami…Smilit se nimaš komu, ker je tako kot v divji naravi, kdor zavoha strah, si zanj še večji plen. Ni enostavnih in prijetnih rešitev, kolikor sem ugotavljal. Stopiti je potrebno iz cone ugodja svojega neugodja, se aktivirati, z disciplino uma, prevzeti nadzor nad seboj, nad svojimi nezdravimi podzavestnimi vzorci. Potrebno se je aktivirati, si določiti zdravo dieto, si določiti plan športa, si določiti plan aktivnosti doma, plan za zaposlitev. In vztrajati. To moč moraš najti v sebi. Brez te moči, pa lahko moliš oz. meditiraš da si to moč pridobiš. Nihče drug ti ne more pomagati, samo sam! Žal ali pa na srečo je tako! Kolikor sem jaz razumel svet, pač denar moraš imeti, da lahko sploh funkcioniraš. Torej rabiš službo. Preveri, če imaš dober CV, napiši novega, če s tem ni sreče. Sprejmi karkoli, išči dalje. Morda si bolj svobodnjak, naredi izpit za sodnega cenilca, za nepremičninskega agenta, pojdi na kak brezplačen tečaj preko zavoda, morda nov tuj jezik? Tudi največji ‘debili’ na svetu so uspešni, tako, da nikoli si ne smeš mislit, da tebi ne more uspeti!!!