prosim za mnenje….
s partnerjem sva v vezi nekaj mesecev…..oba ločena….on en otrok..jaz 2,,,,živiva še ločeno..razmišljamo o skupnem življenju……zgodi se nenačrtovana nosečnost….partnerju ni do tega..forsira v splav…..jaz nimam srca za to…..oba dobre službe..on.pravi ni čas za to..kasneje..opažam da je rahlo razvajen….na račun tega….bi se moral marsičemu odpovedat..kaj potrpeti,,..jaz sem pripravljena za to..on ne ampak jaz sem mišljenja..če zdaj ni to to..ne bo nikol…samo bojim se da bom popustila pritisku in šla na splav..samo se bojim..da se bodo potem moja čustva spremenila……ker če bi bile finance in stanovanja tak problem bi tudi se jaz 5x vprašala ali ravnam pravilno..ampak na račun ostalih stvari……za katere nja bi bil on osebno prikrajšan..to me boli……

Par mesecev v vezi in ti bi že kar otroka?
Se ti ne zdi, da prehitevaš 100 na uro? Tip noče, logično, po parih mesecih??????
Pa saj ne morem verjet, niti živita še ne skupaj, da bi videla ali sploh funkcionirata skupaj!

Ne vem kakšno mnenje ti tukaj sploh pomaga. Z njim se zmeni.

Totalno nezrela ženska! Kako lahko seksaš brez kontracepcije, ko sploh ne veš, če bosta zares partnerja? Pa ne moreš posiljevati ljudi z otroci, no.
Najprej se zmenita, če sploh bosta zaresna partnerja, ne samo fuk frenda, potem se morata zmeniti, če je on navdušen nad dodatnimi otroci, kar verjetno ni, kot večina moških. Šele potem lahko zanosiš, če ne, je vse brez veze. Pa saj človeka sploh ne poznaš še dobro po parih mesecih! Ti res nimaš treh gladkih v glavi. In zdaj to godljo, ki si jo čisto sama zakuhala, še pojej.

na razne privoščljivke in popolnice ki so pisale pred mano.
Naredila sta napako in zdaj je kar je. Če imata dovolj denarja, ni stanovanjskega problema in če si ti dovolj močna bi jaz otroka obdržala. Po tem kar pišeš mi je jasno, a si splava ne želiš. Ne popusti partnerju in PREDVSEM ne nasedaj raznim obtožbam a si ti kriva TI. Očetovstva se mnogi moški bojijo, še posebej če do sedaj niso imeli nobene resne odgovornosti v življenju po tem kar pišeš o njemu je vajina zveza že zdaj na trhlih nogah, za kar pa ni kriv otrok pod tvojim srcem in tudi če boš splavila to ne bo čudežno spremenilo vajinega odnosa, spremenila ga bosta le vidva s predanim delom na sebi in na odnosu.
Pa še to ta floskula ‘kasneje’ je le način zavlačevanja, če bi bilo kasneje ok, bo ok tudi zdaj – sicer z malo več prilagoditvami a vseeno.
V trenutku ko se dva odločita za spolne odnose je vedno možnost da ženska zanosi in odgovornost je na strani OBEH.
Če sklepam po tem kar pišeš bo splav uničil tebe in vajino zvezo, ker mu tega siljenja nikoli ne boš mogla odpustiti.
Eno je tlele na MOn-u neki pametovat in teoretizirat, ko si sam na tem, da si pred tako odločitvijo pa kar naenkrat nisi več tako pameten.
Velikokrat v življenju je dobro ravnati po pameti, ne pa vedno. Ta situacija je taka da moraš poslušati srce.

Želim ti karseda ugodno rešitev tvoje težave.

Obrži otroka, pusti partnerja, zresni se že enkrat.

Včeraj ali pred dvemi dnevi je ena tukaj pisala o podobni situaciji. Pobrskaj. Ali pa pogooglej, je bilo že veliko takšnih vprašanj postavljenih.

Svetujem strokovno svetovanje, ker so travme zaradi prekinitve nosečnosti lahko zelo hude in dolgotrajne.
http://www.sara-center.com/

Če tip tudi ni hotel, bi si nataknil kondom.

In če ona ni načrtovala nosečnosti, kot pravi, je bila nenačrtovana, bi vztrajala pri kondomu ali se kako drugače zaščitila.

In ne se nanjo spravljat, ker tipo je enako kriv in neodgovoren. Ve, kako se naredijo otroci, če enega že imam.

pač..pprosila sem samo za mnenje..ne moraliziranje..ker se sama zavedam….posledic..pač..zgodilo se je..nisva ne prva ne zadnja pri tem…kar se tiče najinega medsebojnega odnosa….gldede na to..da sva skupaj 5x na teden…da sva oba zadovoljna z otroci..on z mojimi..jaz z njegovimi…glede na to..da on pravi..da mu vse štima v odnosu…..no…in to je to…ko se je pač zgodilo…seveda nenačrtno….je pa ogenj v strehi….in pogrevanje……kaj bodo drugi rekli…npr..starši..prijatelji..itd….ni to zame vsiljevanje nečesa….sva že mela debate okrog tega…..iz česar sem razbrala…ja k si vse zrihtava..tudi to……skoraj je vse zrihtano..pa se zgodi..pačččččč..in seveda zato sem prišla da sklepa…da se v tem primeru to ne bo zgodilo….ne zdaj..ne v bodoče..ker sama sem šla z mislijo v vezo ponovno da obrnem nov list v knjigi in si ustvarim novo družino..in tega se je zavedal!!!!!!…to je boleče

Privoščljivke? Ne ne, temu se reče REALISTKE. Povedale so ti točno to kar ti gre. Resnica boli veš, ampak prej kot se sprijazneš boljše ti bo. Ker je zdaj prepozno za preventivo (ki bi jo btw po 2 otrokih lahko poznala) in ker ti ni padlo na pamet da bi jo uporabila (zakaj le) imaš samo 2 možnosti: splav ali obdržiš otroka. Če se boš odločila da ga boš obdržala se lahko pripraviš da boš samohranilka 3 otrokom. Seveda je odločitev tvoja ampak partnerja ne moreš prisiliti, da bo skakal od navdušenja in ti prikimaval. Kruta resnica. Zdaj se pa že zresni enkrat. Otroci se zgledujejo po starših zato se obnašaj letom primerno in ne kot zatrapana najstnica, ki neve zakaj jo ima ampak jo vseeno uporablja – seveda posledice podobne tvojim.

On očitno tipično ni upal reči bobu bob (da noče več otrok), ker ve, da bi bila potem huda gnjavaža in pritisk, naj si premisli. Zato je ubral zanj lažjo pot izmikanja in prestavljanja. Ravnal je človeško, tako delamo vsi, ko točno vemo, da nas čaka nekaj neprijetnega. Že najdemo izgovor, da se temu izognemo.

Ampak zdaj ni več prostora za take igrice, odkrito se pomenita, naj pove, kaj ga tišči in kaj res želi. Če bi res šlo samo zato, da bi on še malo počakal (in da ga skrbi, kaj bodo rekli drugi – pa joj no, kaj vse si še ne bo izmislil), potem par mesecev, leto dni gor ali dol ne bi igralo vloge. Naj se neha izmikat. In potem boš imela dragocen podatek več in se boš odločala tudi na podlagi tega.

Drugače pa za obrnit list ne rabiš nove družine. Oziroma sta vidva že v sedanji obliki skoraj že nova družina, brez dodatnih članov. Ne razmišljaj o dojenčku kot o simbolu novega začetka, ni fer do otroka.

Vajino obnašanje je res do skrajnosti neodgovorno. Ali ne uporabljata možganov, ali pa si nam kaj zamolčala (npr. “pozabljena” tabletka, namerno seveda…). Ena zrela ženska z že razpadlo družino bi pa tudi lahko bila vsaj za drobtino bolj previdna in razumna… Ampak kar je, je. Zdaj je brezveze razmišljat za nazaj. Sta pa seveda za situacijo odgovorna oba. Zato oba poiščita tudi pot ven. Sta se sploh po odraslo pogovorila? Ker mi deluješ, kot da imaš 14 let. Mogoče bi bilo dobro, če bi vama pri pogovoru pomagala kakšna nevpletena 3. oseba? Kakšen dober terapevt? Ker imam občutek, da ne znata ravno pretirano dobro komunacirat…

O mila mati moja, teh svobodomiselnih novodobnih žensk, pa res ne razumem preveč dobro…..
Po parih mesecih poznanstev, pa že seksaš brez zaščite? Kako dobro poznaš njegove spolne navade, preteklost, da si upaš, v današnjem času,seksati brez zaščite s človekom, ki si ga praktično šele spoznala?To pišem samo zato, čeprav vem, da je zate itak pozno, da mogoče kje kakšna še to prebere in se zamisli, če ima namen storiti isto. Tipa (ali žensko) ne spoznaš takoj, a ne? In ne seksaš brez zaščite, dokler ga dovolj dobro ne spoznaš in to zna trajat tudi kako leto ali dve…

Sicer pa sem mnenja, da če si zanosila, obdrži otroka, in počakaj, da vidiš kako se bo stvar odvijala naprej. Razloži mu, da si otroka želiš, da mnenje okolice ni tako pomembno, ostalo pa se bo samo uredilo, prej ali slej.

1. Za to, kar se je zgodilo je kriv tudi on. prevzet mora odgovornost, glavna odločitev je tvoja, imaš to pravico in možnost.
2. če finance niso problem… obdrži otroka. To ti svetujem samo zato, ker sem imela težko nosečnost, vsako sekundo sem se bala za svojega otročka in sedaj, ko je na svetu in je vse vredu mi nikakor ni jasno kako lahko pari in ljudje, ki jim nič ne manjka razmišljajo o splavu.

SAMO POKUKAJ NA FORUM “KO STARŠI ŽALUJEJO”. SAMO POKUKAJ. V TRENUTKU SE BOŠ ODLOČILA.

koliko je takšnih žensk in parov, ki jim ni dano, da se jim zgodi ta čudež. Ti pa ZARADI NJEGA razmišljaš o splavu??? Tudi moji mami je bil moj oče vedno pomembnejši od mene. Upam, da se kaj takega ne bo zgodilo tvojemu otroku ali tvojim otrokom.

Srečno, vem da se boš prav odločila. imaš mojo podporo, čeprav se strinjam, da sta oba ravnala neodgovorno. Naj bo tvoja naslednja odločitev odgovorna.

Kaj pa če rodi kakorkoli prizadetega, torej nezdravega otroka, ki ga bo itak imela neskončno rada, seveda. Ostane pa sama z dvema iz prvega zakona in tretjim prizadetim, ki po mogoče rabil 24 urno nego do smrti ? pa ne se naslajat na žalujočih forumih, prosim lepo.

Moralizirat se ne splača, kakor delajo ene/eni pred menoj.

Odločitev je vsekakor na tvoji strani. Po mojem mnenju oče lahko da predlog, ne more pa zahtevati splava. Dobro se odloči, vsekakor pa morata vidva to razčistiti.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Če si odgovorna in resna oseba,ne boš delala splava v nobenem primeru.Ene zanosijo kmalu,druge še po desetletju ali dlje ne,tako,da nimajo te žaliti,da si neodgovorna.Res pa je tvoj malo razvajen in če bo razumel pojem družine,te ne bo forsiral na splav.
Obdrži otroka!

Kaj pa če rodi kakorkoli prizadetega, torej nezdravega otroka, ki ga bo itak imela neskončno rada, seveda. Ostane pa sama z dvema iz prvega zakona in tretjim prizadetim, ki po mogoče rabil 24 urno nego do smrti ? pa ne se naslajat na žalujočih forumih, prosim lepo

Nisem omenjala NASLAJANJA na žalujočih forumih. NEDOPUSTNO SE MI ZDI, DA ZDRAVA ŽENSKA, Z ZDRAVO NOSEČNOSTJO SPLOH RAZMIŠLJA O SPLAVU. Mogoče bi bilo dpbro, da si vsak samo prebere stiske in neutolažljivost mamic in očkov, ki so izgubili svojega otročka, pa čeprav med nosečnostjo. To ni naslajanje. Halo!

Ma daj, zakaj bi ravno rodila prizadetega otročka? Pa tudi če… res je lažje, če sta 2, ki zanj skrbita. Bi pa sigurno zmogla tudi sama. Če ima že 2 otroka potem se zaveda kaj jo čaka med nosečnostjo in po porodu. Kot jaz razumem noče splava. To mi da vedet, da se svoje situacije zaveda.

ja,,se zavedam situacije..še predobro…in pravim..nisva ne prva ne zadnja k se jima je to zgodilo……sama se čutim sposobno niso mi problem ne finance ne stanovanje in imam močno voljo ker sem že marsikaj dala čez v lifu….tega moškega ljubim..bolj kot ne vem kaj…in tud on vem da me…se je že dokazal…..samo to mi ne gre skup…zakaj taka reakcija……..poznam njegov način lifa……..dejmo uživat dokler se da……..in posledično se boji da bo tega konec s tem….k pride otrok…ampak jaz se zase bojim da…če grem v splav..se bojim da se bodo moja čustva do njega spremenila..

V temi spodaj sem bila ena tistih, ki je ženski svetovala, naj se odloči ZA otroka, če si otroka želi.
V tej temi ti pa resno svetujem, da se odloči za splav.
Zakaj? Tam je bil zakon, že dva skupna otroka, skratka skupna zgodba. Kaj imaš pa ti v rokah? Nekajmesečno zvezo, niti ne skupnega življenja, vsak že svojo zgodbo na ramenih.
Partnerja ne poznaš dobro, toliko pa že veš, da se izmika pogovoru o otrocih – kar sicer pomeni, da otroka noče, ja, kar sprijazni se, istočasno pa pove nekaj tudi o njegovem značaju – noče se pogovarjat naravnost, meče te na finto.
Splavi, punca. Razen če si otroka želiš ne glede na to, da s tem partnerjem ne boš skupaj – ker bo prej ali slej šel. Zaenkrat je s tabo, kaj bolj resnega pa verjetno ne načrtuje.
Če si pa želiš biti mati trem otrokom ne glede na to, da si sama (ampak iz tvojega pisanja je jasno, da temu ni tako), potem pa le daj.

New Report

Close