Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nizek sladkor in nosečnost

Nizek sladkor in nosečnost

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za nekaj splošnih informacij glede vrednosti sladkorja v krvi. Sem v 27. tednu nosečnosti. Pred 3 tedni sem opravila tolerančni test na glukozo s 50g glukoze. Po eni uri je bila vrednost 3,3 mmol/L. Nihče mi ni dal nadaljnjih navodil, ukrepanj ni bilo, zato sem sklepala, da je to v redu.

Nato sem zasledila, da je vrednost 3,3 že hipoglikemija in nikakor ne primerna 1h po zaužitju 50g glukoze. Začela sem si meriti sladkor (v zadnjih 2dneh). Vrednosti so konstantno nizke. Zjutraj okoli 3,3 na tešče, uro po zajtrku skoraj iste. Pred kosilom smo zopet na okoli 3,5. Uro po kosilu malo nad 6, nato zopet okoli 4 ali manj. Naj povem, da jem obilno in da pred nosečnostjo nisem imela težav s krvnim sladkorjem.

Zanima me: v teh dneh je moja ginekologinja odsotna. Sem tudi nejevoljna zaradi neukrepanja v diabetološki ambulanti po testu. Kaj lahko oziroma celo moram storiti? Kaj pomenijo take vrednosti sladkorja za nerojenega otroka? Morda veste, kakšna je dieta za prenizek sladkor (vse, kar sem našla, so bili problemi s previsokim)in kako nevarno je tako stanje? Morda to bolj sodi na ginekološki forum, pa vseeno.

Hvala za kakršnokoli informacijo!

Spoštovani!

Po nepotrebnem se vznemirjate. Nizke vrednosti sladkorja bi bile za vas problem le, če bi se pri nizkih (ali še nižjih) vrednosti slabo počutili, ali celo izgubili zavest. Otroku ne škodi, ker narava poskrbi najprej zanj, šele nato za vas.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close