Nima smisla
Taksno zivljenje, ki ga imam je bolje, da ga nebi imela. Blizam se pa abrahamu.
Na kratko moje zivljenje
VRTEC, SOLA IN SREDNJA SOLA: Tam nisem bila zazeljena med vrstniki, ceprav sem bila druzabna. Imela sem kaksno prijateljico, eno dve, ampak potisnjena stran. Stikov z njimi vec nimam. Nimam nobenih prijateljic vec. Nimam druzabnega zivljenja.
SLUZBA: Svojo solo nisem izkoristila. Leta in leta sem iskala delo za mojo izobrazbo pa tudi kaksno drugo sluzbo, boljso. A ni bilo srece. Delam delo, ki ga dobesesno sovrazim. Osebno mislim, da je mnogo lazje biti brezposelen in si zeleli sluzbo, kot pa biti v sluzbi, ki jo sovrazis. To nacenja zelo psiho. Ko pomislim koliko let bom mogla se to delo opravljat me je groza. Drugega dela, zaradi zdravja ga ne dobim danes. Pa tudi, zaradi starosti.
DRUZINA: Razpadla, otroka sta velika oba zaposlena njuno zivljenje gre po drugi poti. Jaz sama.
ZDRAVJE: Polovico mi ga je unicila sluzba. Kar se tice psihe mi je unicilo pa moje zivljenje.
DENAR: tega je za golo prezivetje, dom mi razpada, ker ni denarja za popravilo. Zabave, dopusti. Kaj je ze sploh to?
LJUBEZEN PARTNERJA: Tega ni, saj si ga ne morem privosciti, ce imas nekoga, vcasih kam gres, druzenje, dopusti. In ni denarja.
Vse kar sem v preteklosti hotela narediti za boljsi cilj, zivljenje, sem se trudila in sem koncala kar sem mogla, ampak zivljenje se je vedno obrnilo tako, da mi ni uspelo.
Nimam nic. Niti volje do zivljenja.
Pozdravljena,
V vašem zapisu je predvsem začutiti veliko monotonije in posledice tega, da ste skozi celo življenje razpeti med vašimi željami v odnosu s pričakovanji okolice. Ni hujšega, kot da nisi sprejet, kljub temu, da si enak. Ampak ni vse tako črno. Morda to ne bo tako tolažilna beseda, ampak, kaj ste naredili da temu ne bo tako? Tudi brezplačne ali celo poceni aktivnosti obstajajo ki lahko izboljšajo kakovost življenja. Poslušajte …
Služba – tukaj je zelo težko pomagati, ampak se tudi da. Če nimate take izobrazbe, da bi lahko izbirali, izbirajte vsaj med tem, kar je preostalo in če drugo ne, menjajte okolje za nekaj časa. Poznam veliko ljudi, ki čisto odkrito spregovorijo tudi o tem, da bi raje kot z ljudmi (ker je delo z njimi vedno težje) delali v čistilnem servisu – svoje opravili in čao pero. Pa da ne bo pomote, zame je tudi to poklic vreden spoštovanja! Ali pa v proizvodnjo .. ne vem, sigurno kje iščejo. V eni trdovinici za katero vem, so naprimer z veseljem vzeli kakšno starejšo gospo, ki je otroke že spravila “v red”, da niso imeli bremena, da bo zanosila ipd. Tudi take iščejo.
Otroci – kakšen odnos imate z njimi? Ne pridejo nič naokoli? …
Partner: Partnerja lahko spoznate kje kamor greste brezplačno – na sprehod, na javne prireditve, v parku, v knjižnici in podobne lokacije. In če se zaljubita, bog pomagaj, ali poleg ljubezni res rabita denar?! Mislim da ste vi tista, ki vse opazujete skozi svojo luknjo v denarnici. Napačno… pogled bo potrebno usmeriti predse.
Ni vse tako grenko, grozno … vse se da. Volja mora biti. Glavo gor in pričnite že enkrat živeti, ne pa da napol mrtvi hodite naokoli in se smilite sama sebi, čeprav je na prvi pogled težko. Vsega ne morete imeti, marsikaj pa lahko dosežete že, če vklopite razum in se potrudite. Upam, da najdete kakšno svetlo točko in vsak katero izmed teh področij, ki ste jih zapisali, izboljšate. Morda začnite najprej pri socialnih veščinah, da si najdete koga za družbo, da lahko podelite svoje težave, potem bo lažje. Želim vam vse dobro …