Odlocil sem se,da preneham kadit.Po 9.urah nekajenja so se pojavili znaki prevelike in nenadne zaspanosti.Sel sem spat in spal cez dan nenormalno dolgo(4.ure),ceprav sem zvecer normalno legel k pocitku.Ko sem se zbudil mi je roka avtomatsko segla k mizi,na kateri naj bi bile cigarete,pa jih sedaj ni bilo.Po zbujenju sem bil kar nekaj casa v nekaksni komi(soku),ki je minil potem,ko sem sel in naskrivaj pokadil cigareto.
Iskal sem literaturo,ki bi mi znala razjasniti to dogajanje z menoj po odtegnitvi nikotina v organizmu.
Nisem pa nasel odgovora,kaj bi se dogajalo z menoj,ali bi padel v delirij (kot alkoholiki-to poznam,ker sem zdravljen alkoholik)ali….????
Mi lahko kdo pomaga z odgovori na moje vprasanje in me napoti k nekomu,ki mi bo znal svetovati in pomagati ali opozori na literaturo,ki mi bo dala odgovore na moja vprasanja.Kot zdravljen alkoholik poznam sindrome odtegnitve pri alkoholu,ne pa pri nikotinu.Povedat se moram,da sem pokadil 50-70 cigaret dnevno.Sedaj sem zmanjsal dozo na cca.10-15 cigaret,kar smatram za uspeh,a je to le delen uspeh.Zelim popolnoma opustiti kajenje.
Samo ne mi nakladat z ze obrabljenimi frazami.

ja meni tudi ni prvič uspelo,ko sem kar iz 50 cigaret na dan hotela nehat.
Ko pa sem zmanjševala postopoma nikotin, najprej na 20 potem 10 nato 5 in zdaj nobenega pa je šlo. Verjetno je bolje da organizem počasi odvajaš, če te zanima moje mnenje.

Obširna razlaga bi zavzela preveč časa. Pomisli na to, da si svojemu telesu odvzel nekaj, na kar je bilo močno navajeno. Naj bo dovolj, da ti znaki, ki si jih zaznal niso nič hudega, minejo pa po približno tednu dni. Da se telo povsem očisti strupenih tobačnih snovi, pa traja približno pet let. Kokr kažejo raziskave, se tveganje, da boš ponovno kadil, šele potem bistveno zniža. Potencialno pa te lahko še vedno zavede.

ko sem pred osmimi meseci sama nehala kaditi, sem si v knjižnici izposodila knjižico z naslovom “Zbogom cigareta”, da mi je malo pomagala čez krizne trenutke, pred tremi meseci pa je nehal kaditi moj mož in zopet sva šla v knjižnico, dobila pa sva eno še boljšo knjigico “Končno nekadilci”. Lepo razlaga o tem kaj se dogaja v telesu (in v glavi) ko kadimo, ko poskušamo opustiti kajenje… napisal jo je allen carr.

Glede na vse povedano od mojih treh predghodnih disklutantov je potrebno ugotoviti, da človek, pač ne more kar čez noč prenehati z neko odvisnostjo, čeprav je razumljivo želja po tem velika. Nekaterim kljub temu uspe in z nekaj truda premagajo vse težave, ki se pojavijo ob abstinenci.
Vsem,pa ki imajo velike težave pa svetujem, da se psvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Obstoja zdravilo, ki pomaga premagovati abstinenčne težave. Po zdravstvenih domovih pa delujejo skupine ki pomagajo posamezniku pri odvajanju od kajenja. Veliko o tem vedo tudi pri CINDI programu. Telefon dobite v telefonskem imeniku, so pa locirani na Ulici Stare pravde v Ljubljani.

Tako, želim vam veliko uspeha pri odvajanju od kajenja.Mojemu četu je to uspelo po več kot 60 letih rednega kajenja.

New Report

Close