Najdi forum

nihanje razopoloženja

Zdravo!
Imam problem…zelo mi niha razpoloženje. En dan sem optimistična, drugi pa prav depresivna in si želim umreti. Mislim, da je to povezano s hrano, ker imam motnje prehranjevanja – kompulzivno prenajedanje. O problematiki prehranjevanja sem že veliko prebrala, a si ne morem pomagati. Večkrat sem mislila, da je vseh mojih problemov konec, a se spet prenajem in padem v depresijo. Prosim, svetujte mi, kaj naj naredim. Imam 22 let, študiram, nimam fanta, se ukvarjam s športom- ko nisem preveč nabasana seveda. Lep pozdrav!

Spoštovana Sara,
ker ste študentka , imate prednost pri psihiatru v zdravstvenem domu za študente univerze v Ljubljani na Aškerčevi 4.Za obisk ne potrebujete napotnice.

Zivjo

imela sem podobne tezave s prenajedanjem in nihanjem razpolozenja. tako dogajanje je trajalo kake pol leta, ciklicno. nekaj dni tezke depresije in potem nekaj dni normalno. poiskala sem pomoc pri psihiatru. predpisal mi je tablete (antidepresive) in mislim, da so mi precej pomagale. nihanje ni vec tako intenzivno, pa tudi prenajedam se ne vec. jemljem jih 3 mesece in v tem casu sem izgubila vse kilograme, ki so se nabrali med krizo. jem zdravo in normalno, le prenajedanj nimam vec. krize so se vedno, ampak lazje in se zdijo prebrodljive.

upam, da sem ti kaj pomagala.

lep pozdrav

nova
Uredništvo priporoča

imam en kup težav in bolezni ceprav sem stara komaj štirideset let, pocutim se
zelo utrujeno brez volje skratka zelo slabo in je vse to zelo teško napisat na papir.
Pogosto mi pride da teško diham, začnem jokat, bojim se bolezni,stiska me močno v prsih.Imela pa sem karcinom na maternici,nato težave po obsevanju na ledvicah,na srcu imam levokračni blok,skratka veliko preveč za ta leta,in ko bi se vsaj našel nekdo da mi sedaj pomaga.Zdravniki imajo samo deset minut časa,kar pa je zelo malo.sara je pisal/pisala:
>
> Zdravo!
> Imam problem…zelo mi niha razpoloženje. En dan sem
> optimistična, drugi pa prav depresivna in si želim umreti.
> Mislim, da je to povezano s hrano, ker imam motnje
> prehranjevanja – kompulzivno prenajedanje. O problematiki
> prehranjevanja sem že veliko prebrala, a si ne morem
> pomagati. Večkrat sem mislila, da je vseh mojih problemov
> konec, a se spet prenajem in padem v depresijo. Prosim,
> svetujte mi, kaj naj naredim. Imam 22 let, študiram, nimam
> fanta, se ukvarjam s športom- ko nisem preveč nabasana
> seveda. Lep pozdrav!

Sppštovana Anja,
niste napisli ali imate družino ali vsaj prijatelja, s čim se ukvarjate in kako preživljate prosti čas.Ker pa ste omenili, da vas pretirano bremenijo skrbi za zdravje,ste brezvoljni, se počutite utrujeni in imate pritisk v prsih in jokate, gre pri vas najverjetneje za depresivno nadgradnjo ob siceršnjih telesnih težavah.Tolažba in spodbudne besede žal pomagajo le nekaj trenutkov, potrebno pa se bo s težavami spoprijeti, pri čemer bosta s psihiatrom,ki ga boste morali obiskati,določila kateti del ” spopada” bo njegova domena in kateri del vaša.

New Report

Close