Najdi forum

Prijatelj mi je povedal da je zasvojen z neko pijačo, ki pa ni alkohol. Pravi da vsak dan spije to pijačo da lahko shaja čez dan. Ta pijača naj bi bila neka prepovedana substanca ni mi pa jasno kaj bi lahko bila?

Zanimam me samo, kdaj dobim odgovor, ker sem full odprta in potrebna razgovora.

Lp

Pozdravljena Oona,

na vaše vprašanje, kaj bi ta skrivnostna pijača bila, zelo težko odgovorim. Lahko pa vam dam namig.

GHB – gamma hydroxy butyrat (hydrowyburatic acid) obstaja tudi v utekočinjeni obliki. Učinkuje kot anastetik in hipnotik. Najpogosteje je zlorabljen za pospeševanje rasti mišic in pri hujšanju. Poznan je tudi kot droga posiljevalcev, kajti po zaužitju je oseba zelo sproščena, blago euforična in težko se upre. Sledi stanje depresije.

Ketamin, Hcl – tudi ta obstaja v utekočinjeni obliki. V 70ih je bil uporabljen kot anestetik pri ranjencih v Vietnamski vojni.

PcP (angelski prah) – tudi obstaja v utekočijeni obliki. Povzroča privide in halucinacije. Streznitev se lahko doseže šele po enem dnevu.

Vse naštete substance povzročajo odvisnost in lahko tudi depresijo. ob prevelikih odmerkih se lahko pojavi kratkotrajna izguba spomina, slabost, bruhanje, krči, epileptični napadi, včasih koma ali celo smrt.

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796
nova
Uredništvo priporoča

ja, a takšne snovi dobiš le na recept. mogoče pa miksa red bull z nečim, neko tbl. npr. dramina te zadene, pa je brez recepta. ali pa herbion kapljice ali pomirjevalni čaj…vendar so ti preblagi, da bi te tko držali.

mogoče red bull+kava?

Lahko pa je tudi metadon…

Hvala za odgovor. Prijatelj je ubistvu zdravljen odvisnik, vendar mislim da ni pil metadona ali pa vsaj ni hotel povedati. Koliko časa se odvisnik zdravi z metadonom in v kakšnih količinah, da ne pride do zlorabe? Če bi prijatelj pil večje količine se mi zdi da bi bilo to najbrš možno opaziti?

Odvisniki se za metadon ali njemu podobna “zdravila”odločijo iz različnih razlogov. nekateri zato, ker se želijo popolnoma odvaditi drog in jim to predstavla vmesno stopničko. Drugi zato, da ne kupujejo heroina na črnem trgu, kar je kaznivo dejanje. Slednji imajo pogosto urejeno družinsko življenje, službe… in lahko, da bodo metadon uživali celo življenje.

Za zlorabo metadona, gre po mojem mnenju, takrat, ko ga odvisniki npr. dobijo metadon zase, a ga prodajo za heroin. Stranski učinki prekomernega uživanja metadona so zelo podobni zadetosti od heroina.

Oona, ali si ga poskusila direktno vprašati in izrazila skrb?

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Spoštovani
Moram povedati,da me je vaš odgovor na zastavljeno vprašanje o “neznani pijači” precej šokiral. Kako lahko nekdo, ki dela z ljudmi, ki imajo probleme z drogo napiše kaj tako otročjega. Vsak, ki ima izkušnje z ljudmi,ki so bili nekoč (ali so še vedno) zasvojeni s heroinom, iz vprašanja jasno razbere, da gre v tem primeru lahko samo za metadon.
Droge,ki ste jih navedli vi so težko dostopne, predrage za VSAKODNEVNO (kot je zapisano v vprašanju) uporabo, prav tako pa pod njihovim vplivom ni mogoče, pod nobenim pogojem normalno funkcionirati (“Pravi da vsak dan spije to pijačo da lahko shaja čez dan.”)
Ne razumet tega kot žalitev,ampak vaš odgovor je bil grozno neprofesionalen za človeka, ki dela z ljudmi potrebnimi pomoči zaradi odvisnosti od droge.

Ja saj zato pa je to forum, da če kdo kaj pozabi napisati, dopiše to kdo drug..

New Report

Close