nezaneslivi test urinski test

naslednje jutro ko smo sumili da se je sin zadel smo naredili urinski test ki se jih kupi v lekarni. opravili smo test za thc, opiate in heroin. test za thc ni bil razločen zato smo ta test ponovili in zopet ni bilo popolnoma jasno ali je bil test pozitiven ali negative. ker je bil rezultat na meji smo predvidevali da se je sin prejšnji večer kadil travo, ostala dva testa sta bila negativna. zaneslivo pa vemo da je tri dni prej kadil travo, v navodilih za test pa piše da test reagira pozitivno vsaj še mesec dni po zaužitju. zakaj je potem bil test tako na meji.

ali je možno da test reagira negativno če je količina zaužite droge manjša. strah nas je da sin še naprej eksperimentira z drogo čeprav testi tega ne pokažejo.

Spoštovani!

Rezultat na testu je odvisen tudi od količine zaužite droge, če nekdo redno kadi marihuano je večja verjetnost, da bo test dlje časa pozitiven. Pri testiranju je pomembno tudi to, da je urin res čist, da ni kakšnih “dodatkov” ali celo, da se urin zamenja. v kolikor vaš sin redno kadi travo se bo to na testu slej ko prej pokazalo, pomembno pa je da skušate tudi preko pogovorov ugotoviti kaj in kako pogosto uživa vaš sin. Srečno!

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

mene pa zanima, kako ste mu uspeli narediti ta test, ker se predvidevam s tem ni strinjal

Res so nezanesljivi.
Test izvedel popolnoma čist, saj nisem kadil oz. se nisem drogiral.
Test pokazal negativno na travo in jasno pozitivno na heroin 🙂

ko smo odkrili da sin eksperimentira z drogo smo se o tem veliko pogovarjali. povedali smo mu tudi da bomo opravljali urinske teste kadar bomo posumili da se drogira. veliko aktivnosti smo mu prepovedali ali pa smo jih pogojili z urinskimi testi, tako da če je hotel ven na žur smo mu povedali da lahko pričakuje naslednje jutro test, drugače pač ne bo šel na žur.

pri jemanju vzorca urina smo bili vedno zraven tako da ni možnosti da bi nam podtaknil drugi urin ali prilil vodo.

na začetku se je temu res upiral vendar je videl da ga bomo strogo nadzorovali če se z našimi pogoji ne bo strinjal, tako smo mu postavili pogoj da ga bomo vozili vsaki dan v šolo in iz šole, za vikende bo doma, prijatelji lahko pridejo na obisk ko so starši doma in pod nadzormo staršev, nič interneta, nič žepnine, nič nogometa in podobnih izgovorov za izhod, izhodi iz stanovanja pa le z nadzornikom, ob 9h zvečer v postelji, storgo pospravljanje sobe,…

takšen režim je prenašal kakšna 2 tedna nato pa je uvidel da nima smisla. res pa je da naš sin ni zabredel do konca pač pa je samo preizkušal droge in smo lahko z tako strogim nadzorom kar hitro ga odvrnili od nadaljnega preizkušanja, kar je opazno tudi po njegovem obnašanju in novih prijateljih.

no, potem pa kaj sprašuješ?

sam pa se ne strinjam s takšnimi ukrepi, ker to lahko otroka še bolj prisili, da bo delal neumnosti. poznam primer, da je bil najstnik diabetik in ker je bil pa v tem obdobju, da se hodi ven in se pije, mu starši niso dovolili piti in ven hoditi, preveč sos e bali zaradi diabetesa. na koncu je sin napravil samomor.

trava še ni tko huda zadeva kot trde droge. travo podpirajo celo nekateri zdravniki. alkohol se mi zdi hujša zadeva. sam kadim travo prek 10 let, a ko ga ni, ni in mi niti ne fali.

lp

Test pri hčerki doma je pokazal THC poz.
Zanima nas, v kolikem času ponovimo test, da bo neg. Oz. koliko časa se trava zadržuje v urinu, da je poz.
Zaskrbljeni oče

Pozdravljeni,

prisotnost THc v telesu je zelo odvisna od posameznika, od starosti, od metabolizma, od zaužite droge, od časa zaužite droge, od pogostosti uživanja droge, od droge same… Izkušnje pa kažejo, da bi po treh tednih testi “morali” pokazati negativen rezultat ali vsaj blago razliko.

Pozor: kakšen je vaš namen testiranja? Da punca preneha in da bo test negativen? Predlagam, da teste opravljate redno – vsak teden in da pozitivnemu testu sledi posledica. Npr. če gre za mladoletno hči, da ne sme ven ali da ne sme uporabljati interneta ali mobitela…

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Zivjo,

lej s temi urinskimi testi bi starsem svetovala da so zelo previdni, ker so dejansko zelo nezanesljivi. Ko smo bili stari kakih 16 let smo eksperimentirali z vecimi drogami – trava, ecstasy in speed. Ker smo se bali starsev, nekaterim so starsi tudi grozili s testi, smo reskirali nekaj denarja in sli v lekarno kupit kaksnih 30 razlicnih testov – razlicne znamke, kombinirani, samo za eno susbstanco itd. Bilo jih je za celo vreco. Pa smo najprej preizkusili prijatelja, ki ni kadil trave je pa cez vikend vzel ecstasy s kombiniranim testom – presnecenje, pokazalo je pozitivno na opijate in nic drugega. Zdaj jaz si ne predstavljam kako bi to izgledalo, ce bi moji starsi naredili test na meni in bi pokazalo lazno pozitivno na opijate, v resnici sem pa travo kadila… pomoje bi se zmesalo in meni in starsem, ze tako so bili odnosi napeti. Potem sem se jaz testirala sama za THC pa ni nic pokazalo. Pa smo naslednjo nedeljo zjutraj po partyu vsi naredili test na amfetamine pa je pokazalo samo enemu, namesto vsem petim. Kar nekaj testov je bilo neveljavnih pa smo ponavljali in se zajebavali dokler nam ni zmanjkalo testov. Vem da smo eno punco testirali po tem ko smo posnifali cel kup speeda, pozrli vsak po 2 ecstasya, travo smo pa tako kadili vsak dan… pa ni pokazalo CISTO NIC, ceprav smo 2x ponovili test. Ta nas eksperiment je dobesedno komicno izgledal, ker smo tekmovali kateremu bo vec pokazalo: sedeli smo za mizo v nekem studentskem stanovanju, pili masovne kolicine alkohola in metali vase vse mozne droge z mize… potem pa na WC hodili s testi vsake pol ure. Na koncu smo sklenili da je to vsekskupaj en bullshit. Testi so zelo radi kazali lazno pozitivno na opijate in THC, za amfetamine pa je vecinoma kazalo lazno negativno. Dejansko so starsi potem enega prijatelja testirali ko je bil se cisto hiperaktiven pa se jim je smejal ko je pokazalo lazno negativno… no ja, starsi so ga vseen iz hlac stresl. Danes smo pa vsi stari cez 20 s faksi & sluzbami pa nobenemu nic ne fali, ceprav smo bli totalna banda v najstniskih letih.

no pamet na mestu!!!berte ta chat k to je to…kwa bojo starci tezili, mladi smo radi raziskujemo in konzumiramo to je to…usak dan skadim 5ko trauke kadar mi zapaše skonzumiram mau speeda in to zto kr niam kam s kešom :=) šalo na stran, heroin LSD teta meta to ni uredu…mislm je sam ne da se navadš-
…trauka to pa je narauno,bog je dau to na zemljo lepo…love weed!!ja drgač pa puste otroke namer dokler jim nedobite zage pa pakiču,takrat pa ostane sam ena…aja pa na un chat bi nek dodau…wtf a si ti namislujes al kwa k da bi men fural u šolo pa me hodil iskat pa brez futbala pa cez vikend skkoz doma…ubu bi se-ampak ne zarad pomankanje droge k sploh nism nanjo odvisn!,ampak od tega da ti starsi določijo tempo živlenja…uglaunm cz 4 mesce bom pa sam zase odgovorn,nemorm si predstavlat da bi pelu moje otroke k svojim starim če bi v zadnih otroških letih ustvarjal moj laif…bolnca res…

Zakaj pride do tega da test pok.poz?ce nismo konzumirala pas?

zapamtite ovo TRAVA NIJE DROGA

joj kaj ti testi ne pokažejo nič prav, redno kadim travo in mi nikoli ni pokazalo pozitivno, za opijate je bila najtenjša rožnata črtica, pojemo veliko kemije pa pri amfetaminih pa metamfetaminih nič ne pokaže xD čeprav je res da gre kemija zelo hitro iz urina, samo če te po partyu testirajo je to ševedno v urinu.

prosim če mi lahko kdo odgovori kdaj je test pozitiven kaj kaže na njemu?
hvala

Pridna mamica,

Predlagam, da preberete podrobno navodila, ki so priložena testu. Ponavadi je pozitiven, če se črtica ne pokaže.

Pozdrav,

--- Klementina Sambolič, magistra znanosti, zakonska in družinska terapevtka http://zavod-druzinskaharmonija.si/

testi so dejansko nezanesljivi.

pred leti, ko sem bil še na metadonski terapiji na Metelkovi, sem moral občasno na urinski test. zgodilo se je, da je test naslednji dan po zaužitju 0,5 grama heroina, intravenozno ( kar je kar precejšnja količina, običajen “šut” naj bi bil 0,2 grama ), pokazal negativno, torej da nisem vzel ničesar. pa si predstavljam, da so testi na CZOD morda malo boljši, zanesljivejši od teh, ki so v prosti prodaji…
pol pa bodi vesel !

Kako se smatra občasno kajenje koliko na teden ali mesec je občasno kajenje

Danes sem opravil urinski test za 5 drog, kupljen v lekarni. Zanimal me je thc, saj sumim v kratkem zdravniskega za sluzbo. Za vse ostale droge je pokazalo negativno, pri thcju pa je bila ta crtica nekoliko manj vidna. V navodilih pise, da je obarvanost crtice lahko sibkejsa. Torej je tudi za thc negativen? Zmeden sem, ker so se ostale crtice veliko bolj videle. Kadil pa nisem od konca januarja…. Kadil sem kaksno leto, po 1ali 2 dzojnta na dan. Mislite, da bi mi zdravniski pokazal se thc v urinu? Hvalaa!

Danes sem opravil urinski test za 5 drog, kupljen v lekarni. Zanimal me je thc, saj sumim v kratkem zdravniskega za sluzbo. Za vse ostale droge je pokazalo negativno, pri thcju pa je bila ta crtica nekoliko manj vidna. V navodilih pise, da je obarvanost crtice lahko sibkejsa. Torej je tudi za thc negativen? Zmeden sem, ker so se ostale crtice veliko bolj videle. Kadil pa nisem od konca januarja…. Kadil sem kaksno leto, po 1ali 2 dzojnta na dan. Mislite, da bi mi zdravniski pokazal se thc v urinu? Hvalaa!