nevtralizator sevanja mobilnega telefona
POzdravljeni,
razprava na enem od sosednjih forumov me je spodbudila, da vas povprašam za mnenje glede nevtralizatorja sevanja mobilnih telefonov (omenja se nek norad).
Med brskanjem po internetu sem našla stran, ki prodaja te zadeve in tudi omenja neka testiranja, vendar članku ne verjamem veliko (objavljeno v reviji Misteriji). Zato bi prosila še za vaše cenjeno mnenje glede te nalepke.
Lp,
Repatica
Spoštovana!
Dejstvo je, da mobilni telefon največ seva v bližini antene. Nekatere raziskave tudi potrjujejo, da takšna sevanja predvsem pri pogosti uporabi lahko vplivajo na zdravje ljudi. Več o mobilnih telefonih sem pisala tudi v pismu »sevanje PC, mobitela« z dne 30.1.2006.
Rečemo lahko le, da bakrena ploščica kot takšna v tehničnem smislu ne more zmanjšati mikrovalovnega sevanja, možno pa je, da je tako narejena, da to sevanje ravno toliko modificira, da za ljudi ni več škodljivo. Žal pa bi več o tem lahko rekla le, če bi omenjeni izdelek pri nas testirali in bi lahko več povedali, kolikšna je ta zaščita in kako vpliva na biopolje ljudi. Tudi o testih, ki so jih izvedli drugi, bi morala vedeti več, članki v poljudnem tekstu ne zadostujejo. Za resne raziskave in testiranja veljajo namreč določena pravila zato, da zmanjšamo vpliv naključnih (lažnih) rezultatov. Več o tm sem tudi že pisala (na primer »bio line vzmetnice z dne 11.10.07«)
Forum je zaprt za komentiranje.