Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nevralgija

nevralgija

Lani sem imela približno pol leta težave na levi strani čeljusti. Po zdravljenju pri zobozdravniku, težave niso prenehale zato mi je nevrolog po mojem opisu predpisal Tegretol-1x 200mg, dg.nevralgija levega trigeminusa, druge veje. Po jemanju Tegretola so težave ponehale, zato sem jih letos februarja opustila.
Pred tremi tedni so se pojavile podobne bolečine na levi strani. Ne vem ali naj grem k zobozdravniku ali nevrologu, saj čutim bolečino okoli sedmice in v predelu med zgornjo in spodnjo čelustjo (petico in šestico so mi lani izpulili). Težko že odpiram usta in čutim oteklino.

Prosim vas za nasvet in če mi poveste vzroke za nevralgijo.

Spoštovani!

Najprej se odpravite k vašemu zdravniku in če so težvae identične, lahko nemudoma dobite zdravila.

Vzroka navadno ni moč odkriti, lahko pa gre za pritisk na živec kjerkoli v nejgovem poteku zaradi vnetij, poškodb, pritiska in nekaterih bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

….pred leti sem imela podobno težavo in je trajalo kar zelo dolgo, da sem jo odpravila. Zlasti ob slabem vremenu me je začelo trgati po levi strani obraza, včasih je bilo prav nevzdržno. Bila sem pri nevrologu in mi je predpisal 15 vitaminskih injekcij ter tablete proti bolečinam, vsak dan pa sem morala jemati še B-komplex in po pol tablete aspirina. Od tega je zdaj že par let, pa me včasih še vedno malo špikne po licu.

New Report

Close