Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica nevem kaj naj naredim moja čustva so tam in tu

nevem kaj naj naredim moja čustva so tam in tu

Ja zgodbica je pa taka :
Mam fanta k sva dve leti skupi razumeva se napouno rada se mava z njem se počutm fajn.. ne glede na njegove napake .. Je sicer bolj tihe narave .. nasprotje od mene sem zelo zgovorna.. Je sicer čustven fant a ne tako pozoren.
Fora pa je , da je dej en drug fant kateri je sicer samovšečen in neodločen .. ampak ima svoj šarm.. Je veliko bolj pozoren . Ima težek karakter ampak deluje razuburljiv. Nočem narediti velike napake saj ta fant ki ga imam je dober z mano in me v nulo pozna . Ljubim kako me pozna in kako ima rad moje napake . Ampak kar nemorem se odvrniti od novega fanta saj me “zabava”. Problema s ta drugim fantom pa je tudi , da je biv nekoč všeč moji prijateljici katera pa je bolj otročja in bi mi zamerila če bi bila s fantom 2.
Nevem kaj narediti saj me fant 2 nekako mede … saj bi rekla da bi šla stran amapak je to veselje zadnjih dni in se ob njem počutim privlačno . Kar pa po dveh letih se ne več tako z fantom 1 .Naredila sem ze toliko napak s fanti , da si nočem jo spet privoščiti. Rada bi nardila to kar je prav ampak ker nevem kaj je prav.Kaj naj čutim in kaj ne .
Saj je bilo že veliko fantov ki so bili simpatični v času najine zveze z fantom1 amapk noben mi ni tako …
Sploh pa nevem če sm fantu dve sploh simpatična in bi ob tem reskirala veliko … kaj naj naredim ?

Spoštovana,

ja, v nič kaj zavidljivi situaciji ste se znašli, pa vendar ni nič kritičnega. Če vas prav razumem, ste s svojim fantom nasploh zadovoljni, manjka pa vam “pika na i”, ki pa jo občutite in zaznate pri drugem fantu, ki ga omenjate. Sama situacijo, ki ste jo navedli, doživljam takole. S fantom v resni zvezi dokaj v redu krmarite že dve leti in se počutite na splošno v redu, pogrešate le malo več pozornosti in nežnosti z njegove strani, morda tudi več pogovorov o vama in o tem, kako se počutita drug z drugim. Če bi vam fant z besedami ali s svojim odnosom do vas dal še bolj vedeti, da ste zanj najpomembnejši, bi bili (recimo) še bolj srečni in izpolnjeni v tej zvezi. Ker pa to zelo pogrešate, čeprav morda niti ne razmišljate kaj dosti o tem, ste ta manjko takoj občutili ob novem fantu, ne da bi sploh kaj posebnega naredil. Le čutite in doživljate drugače, morda se zmedete, ko ga vidite, vam je nerodno, pa hkrati privlačno in zanimivo, ko ga srečate. In morda zadnje čase pogosteje mislite nanj, srce vam zaigra, kadar razmišljate o njem…. In temu bi lahko rekli začetek zaljubljenosti (simpatija). Predvsem sem želela izpostaviti naslednje: vajin partnerski odnos s fantom kliče po tem, da je odnos morda postal že preveč rutinski, “navada” in da bi bilo znova potrebno vnesti več živosti in energije vanj. To pomeni, da bi se morala s fantom pogovoriti o vama, o tem, kako doživljata drug drugega, kaj si želita, kaj pogrešata, česa nočeta več… čimbolj iskreno in odkrito (ni odveč, če mu priznate, da je vašo pozornost pritegnil še nekdo). Predvsem si odgovorita, kako vidita vajin odnos v prihodnosti, s čim bi g lahko še bolj utrdila, kako bi se še bolj zbližala (da bi to predvsem čutili)? Morda sta se počasi preveč odtujila in bi morala preživeti več časa skupaj.

Lahko se vam bo podobna situacija še kdaj ponovila, morda vam bo še kdo všeč oz. boste začutili “metuljčke”. Pomembno je, da se zavedate, kaj želite zase, kdo vas osrečuje in izpolnjuje – če je to trenutna zveza s fantom, le-to samo nadgradite.

Srečno vam želim.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

New Report

Close