Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Nevedna

Nevedna

Pozdravljeni, ponoči se že 3 mesece zbujam zaradi omrtvičene roke (ne da so mravljicni, temveč roke ne čutim), takoj ko se premaknem je bolje.
Mogoče sem panična in mislim, da imam MS, zato bi rada od vas slišala, bi to že bil simptom ali ne. Pa še nekaj me zanma, ko vas mravljiči, koliko časo pri vas to traja nekaj časa, ali takoj ko se premaknete je že bolje.
Hvala za info. Lep dan vam želim!

Mravinjanje u rukama može biti simptom za MS, ali isto tako je to simptom ako se radi o povrijedi vratne kralježnice. Npr., mojim roditeljima mravinjaju ruke po noći zbog vratne kralježnice, a meni zbog MS. Ruke (dlanovi) mi trne (mravinjaju) skoro svaku noć. Taj osjećaj nestane čim napravim nekoliko pokreta prstima (nakon 10-tak sekundi).

U svakom slućaju bilo bi dobro da posjetiš neurologa.

Pozdrav
L.

Aha hvala, samo še to bi dodala, da mene ne mravljiči dlan, temveč celotna roka (vendar kot sem že omenila me ne mravljiči temveč je enostavno ne čutim). L. še nekaj nevem kaj po slo. pomeni KRALJEŽNICA? lp m

KRALJEŽNICA = šupalj koštani stup sastavljen od 33 ili 34 kralješka, što su međusobno srasli ili su spojeni zglobovima. Na gornjem je kraju kralježnica u zglobu sa zatiljnom kosti, a prema dolje je preko križne kosti spojena sa zdjeličnim kostima. Prema dijelu tijela u kojem se nalaze, kralješke dijelimo u pet skupina: VRATNE, prsne, slabinske, križne i trtične. Kratice C, T, L, S i Co se upotrebljavaju za oznaku dijela kralježnice. Vratnih kralježaka ima 7, prsnih 12, slabinskih 5, križnih 5 i trtičnih 4 ili 5.

P.S. Na žalost ne znam slo.

Lijep pozdrav iz HR.
L.

Informativno: kralježnica je po naše hrbtenica

LP, 😉

:-)) aja hvala

Prosim za nasvet!

Včeraj sem šla po stopnicah, pa ni je roka naenkrat zamravljinčila cela. nato so mravljinci šli tudi med lopaticama v glavo. Zdravnik mi je rekel, da gre najvrjetneje za vratno hrbtenico oz. živčevje v tem predelu. Zanima me, vase mnenje. Ker cel dan opazujem roko, imam občutek, da mi jo skozi mravljinči, pa ne vem, ali je to le psihično.

Hvala za pomoč!

Zdravo!

Tudi jaz imam že dlje časa (od začetka težav) težave z mravljinčenjem rok. Pride dan, ko jih sploh ne čutim in predvsem desne ne morem niti premakniti. Imam žarišče tudi v vratni hrbtenici, zato tako stanje ni nič neobičajnega, vsaj kolikor zadevo poznam sama.

LP.
P.

Ali imaš težave s hrbtenico ali MS?

Zdravo!

Ja, ja………… sem članica kluba MS bolnikov.

LP. P.

New Report

Close