Najdi forum

nesreča

Dober dan

včeraj sem imel manjšo prometno nesrečo. Voznik za menoj se mi je zaletel v zadnji konec avtomobila ko sem jaz ustavljal zaradi rezanja asfaltne podlage. bil je nepreviden in prehiter nesrečo in krivdo je priznal. škoda na mojem avtomobilu je bila manjša ( peljal avto na pregled…..ocenili okoli 30 000 sit). Gospod ki se je zaletel vame mi bo povrnil škodo z gotovino in ne z kupončkom. Mene sedaj malce boli vrat in sedaj me zanima. Ali je eventuelno možno da bi jaz z evropskim poročilom lahko uveljavljal kakšno zavarovanje na podlagi evropskega poročila in poročila od zdravnika? ali bi za to da bi dobil kakšno odškodnino moral imeti policijski zapisnik??

Prosim za nasvet !!!

hvala za odgovore

Verjetno ste zaradi poškodbe že šli k zdravniku? Če gre za poškodbo v prometni nezgodi v ZD ali bolnici pokličejo policijo?!
Zakaj bi vam povzročitelj plačal škodo na vozilu, če boste pa vi uveljavljali telesne poškodbe?
Običajno je praksa taka, da naj bi v nezgodi kjer nastanejo tudi telesne poškodbe poklicali policijo. Zahtevke kjer je ni pa rešuje pravnik in je od primera do primera različen.
LP
Tanja R.

Brez papirjev ne moreš nič narditi! Torej vedno imej papirje, nikoli ne prestajaj na ustne dogovore in gotovino. Najbolje bi bilo, da bi poklical policijo, ki bi nardila zapisnik. Nato bi šel k zdravniku oz. na urgenco in obvezno na bolniško, pa kakšne papirje za obiskovanje fizioterapije zraven imej. Višina odškodnina je odvisna samo od zdravniških in ostalih papirjev in ne od jamranja kaj vse te boli :). Nato pa odvetnika, ki se ukvarja samo z avtomobilskimi odškodninami, ker bo iztržil od zavarovalnice enkrat več kot ti sam. Odvetnik si vzame 10% od celotnega zneska. Pa je stvar rešena v enem mescu po končanem zdravljenju. Če bi tožil sam zarad bolečin v vratu, za katere ni materialnih dokazov, bi lahko dobil najmanj 400.000 SIT odškodnine. No sam kakšne 14 dni bi moral nositi tisti ovratnik.
Kaj bi pa ti lahko za nazaj sedaj reševal, pa ti ne znam dati pametnega nasveta. Mogoče ti je pripravljen naknadno dati kuponček in napisati priznanje krivde. Kar se pa tiče obiska pri zdravniku ti je pa že tanja povedala.

New Report

Close