Najdi forum

Nesproščena v postelji

Pozdravljeni.

Imam problem, ki me pesti že kar precej časa. Stara sem 27 let, partner pa 29. Problem je v tem, da v postelji ne morem biti sproščena. Skupaj sva že kar nekaj let, ampak ta problem je že od začetka tu. Pa tudi v prejšnjih zvezah je bilo tako, ni problem v partnerju. Res je, da imam tudi težave s samozavestjo. Ne morem se sprostiti. In še nikoli nisem doživela orgazma z njim (pravzaprav s komerkoli). Kadar sem sama, ga doživim z lahkoto.

Na začetku je še nekako šlo…Potem se je začelo…najprej je njega pestilo, ker me ni znal zadovoljit (jaz sem imela neke napada joka, vsakič, ko je bilo konec)…potem sva poskušala rešit stvar, pa nama ni šlo…In očitno je bilo najlažje sploh ne seksati in posledično sva imela spolne odnose vedno redkeje in sedaj seksava le 1x na mesec ali pa še to ne!! To naju oba mori, vendar ne veva kako težavo rešit. Jaz »ne upam« začet, če pa on začne, se pa začnem izmikat (pa se nočem).

Kako naj se spremenim? Že če se začneva poljubljati, mi postane neprijetno (in se upiram), ker ne vem, kako naj ga zadovoljim. Oziroma vem, samo strah me je pred neuspehom. Najbolj grozno je, da sva že toliko let skupaj in ta problem še vedno ostaja.

Partner je drugače ljubeč, prijazen, zelo ga privlačim.
Drugače se odlično razumeva, o vsem se lahko odkrito pogovarjava (le o tem ne), to je edini problem, ki ga imava…In oba bi ga rada rešila…

Lepo prosim za kakršnokoli pomoč.

Najlepša hvala.

Lepo pozdravljeni!

Blokade v spolnosti so danes v velikem porastu v večini partnerskih odnosov. Par je s temi težavami sam in se ne znajde. Nikogar ni, ki bi lahko resnično svetoval, kajti Slovenci smo še vedno zelo zaprti za to področje odnosov. Starše je sram in ne usmerijo mladih, velikokrat pa imajo tudi sami podobne težave ter se ne znajdejo.

Težava ni tako nedolžna. ker sama od sebe ne bo izginila. Preberita skupaj kakšno knjigo na to temo, kot sem jo že svetovala v prejšnjih odgovorih na temo spolnosti. Naučiti se morata povezati in začutiti.To je osnova dobrega odnosa, v katerem se ženska lažje sprosti in spolnost zanjo ni obveza, nuja. Vaše telo potrebuje več potrpežljivosti in moškega, ki je počasen in čuteč, ki daje prostor, da ga ženska sama najde. Vendar se moški velikokrat ne znajdejo ob ženskih potrebah, saj drugače prihajajo v spolnost, kot ona.

Vajin problem je rešljiv, le sprejeti morata, da sta vajini telesi drugačni in v odnos kot moški in ženska prihajata zelo drugače. Naučiti se morata, kaj vama je všeč in si to drug drugemu podeliti v odnosu. Najprej pa morate vi sprejeti svoje telo in si sami dovoliti prijetno spolnost, z nekom, ki ga imate radi. Lahko si tudi sami sebe vizualizirate v odnosu s partnerjem, tako bodo vaši možgani lažje sprejeli dejstvo, da je spolnost del vas in nekaj naravnega in sprejemljivega. Je vaša dedna pravica, ki vam jo je dala narava. Če se ne boste sprostili v svojih najlepših leti, ko ste polni življenja in iskanja novega, kdaj potem? Dovolite si biti vi in sprejmite darove, ki vam jih ponuja telo. Naučite partnerja, kaj je tisto, kar vam je najbolj všeč, ko se dotakne vašega telesa. Ženski zelo veliko pomeni božanje, moškemu pa je to včasih, dokler ne razume kako ženska deluje, nerazumljivo. Sprostite se, povejte tistemu delu sebe, ki vas prepričuje, da je spolnost napaka in da kot ženska ne smete imeti teh potreb, naj dobesedno utihne in da boste sedaj vi vodili igro. Veliko je odvisno od tega, kaj mislimo o sebi, kaj si dovolimo in koliko se imamo radi in včasih je resnično edina pot, da sami sebi rečemo: “dovolj teh stari igric”. Prebirajte knjige, pogovarjajte se s partnerjem in dovolite svojemu telesu, da čuti življenje, ki se vam ponuja vsak dan. Nikogar ni, pri vaših 27, da bi vam več preprečeval spolnost. Vse kar vam preprečuje, je vaš film, v vaši glavi. Verjamete še vedno nekim starim zgodbam, v katerih ste živeli kot otrok. Tega ni več, živi še samo v vaši glavi, torej lahko ta film obrnete v svojo prid in se sprostite.

Vse dobro vama želim obema.

Sabina Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije

Midva – Zakonski in družinski center
Trstenjakova ul.9
2250 Ptuj

Telefon: 030/333-009
E-pošta: [email protected]
www.midva.si

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

New Report

Close