Najdi forum

Nespoštovanje tujih meja

Prijateljujem z moškim srednjih let .
On živi v skupnem gospodinjstvu z ženo . Čas prebija v družbi drugih ljudi , znancev, prijateljev . Čas si organizira po svoje samo da mu ni treba biti doma .,In res je pogosto zunaj . Pravi da ko pride domov bi najrajši šel takoj nazaj ven . Žena počne enako in si tudi organizira dan brez njega.

Pri njem me moti to da ne razume besede Ne!
Prosi za fotografije . Ko jih pogleda jih zbriše.,Nato ponovno prosi za drugo .
Razložim mu da ni potrebe da bi mu jih poslala saj klepetava na kameri in se vcasih vidiva.

Najprej trdi da ok .,Da razume da se ne želim slikat ( ne gre za gole slike ) .
Nekaj časa imam mir , potem ponovno začne s temi slikami.

In tako v krogu . Nekaj časa mir , potem ponovno prosi za fotografijo.

Ne pomaga da mu namignem da je to že nadlezno in da ne spoštuje moj ne.
Čeprav ni več tako mlad im občutek da kuha mulo.  Vcasih imava prijeten pogovor atmosfera je dobra, potem pa na vsem lepem sredi pogovora vpraša kdaj bo dobil kakšno sliko. In takoj me mine…

Ne pomaga slika ali dve , nenehno fehtari za nove.

Začela sem se spraševati če je z njim vse vredu? Ga sploh zanima da tega ne želim vec pošiljat .

    Včasih začne s tem ze za dobro jutro, vrnem mu pogovor v drugi smeri in ignoriram vprašanje . On odgovori. Takoj zatem pa …. Nekoliko agresivno ali bo ze prišla ta slika ?
    Drugače je preplašen kot zajec. Kljub temu da doma nima pravega skupnega zivljenja , pobrise vse sledi najinih pogovorov .
Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

In kaj pričakuješ ?Doma ima ženo ,ne glede na njun odnos si ena izmed lahkovernic ,ki misli kako mu je všeč in celo pomembna ,daj koliko si stara in čustveno zrela ????S tabo poskuša zapolnit izključno samo njegovo praznino,ki vlada doma saj ga očitno žena ne šljivi ,vprašanje je tudi zakaj ga ne ? Dvomim,da je dober še manj kvaliteten partner,ker ženske znamo cenit to ,in kvaliteten moški je obravnavan zaželjeno in spoštovano ,takrat partnerka ne hodi mimo njega.Dovolj o njem je že to,da išče in želi instant rešitve tako,da visi na netu in dobesedno fehtari za slike .Ti to kaj pove ??? Daj imej se rada in začni spoštovat.Če si želiš partnerja potem se oziraj za samskimi ne pa za takimi,ki se veselo pasejo na družabnih omrežjih in čakajo,da jim katera nasede,ker nimajo po domače rečeno jajc,da bi zaključili odnos z ženo in raje prežijo na take lahkovernice,da se jih usmilijo in potrjujejo njihov ego.Če pa je tebi to všeč pa še mu pošlji kup svojih slik in ne jamraj potem ,da ti to ni všeč oz.je zate moteče.Kaj ,ko bi morda kontaktirala njegovo ženo in jo seznanila kakšen je njen tako zvani mož pa,da vidimo kakšna je pravzaprav resnica o njegovi zvezi ali zakonu ? Te bo vse minilo po moje …Tak moški je izguba tvojega časa in vsega ne glede,da ti dvori kakor koli in fehtari za slike .V tvoje dobro na dolgi rok prekini stike s takim,ker če tudi bi se karkoli razvilo boš naslednja katero bo varal to si zapomni.Pri takih je pomemben samo in izključno njihov ego in to nima nič z čustvi Bog ne daj iskreno ljubeznijo. Že to,da se petljaš z oddanim veliko pove tudi o tebi sami,ker zgleda potrebuješ tudi ti potrditev in ne izbiraš status osebe npr.vezan/poročen .Sicer pa se odloči sama ,ampak ne jokaj potem kako si razočarana in prizadeta itd.ker na koncu boš ti trpela in tega ti ni treba.Potrudi se bit všeč tistemu kateri je samski ,v prvi vrsti pa sebi toliko,da si zaslužiš bit nekomu N°1 ne pa enemu,ki ne ve niti kako bi svoje zasebno življenje rešil tako,da bi se razšel in potem iskal ženske po netu.

Spoštovani,

za natančnejše razumevanje psihološke logike, ki tiči za prijateljevim vedenjem imamo premalo informacij. Res je videti kot neka specifika v vedenju. Lahko bi bilo marsikaj. Na misel mi pride hipoteza, da gre za neko nianso obsesivno kompulzivnega čutenja in vedenja. Npr. obsesivno bi čutil določene strahove (npr. zaradi globljih vzrokov za prestrašenost skupaj z varanjem), dejanja s slikami pa bi izvajal kompulzivno v funkciji blaženja svojih strahov. To ali je z nekom vse v redu, je vprašanje kako moteče je tako vedenje za življenje osebe same ali njeno okolico. Če je manj moteče, rečemo, da gre za osebnostno strukturo in je to normalno, če pa moteče čez določeno mejo, pa da gre za osebnostno motnjo. Še enkrat poudarjam, da je to samo od hipotez, kaj lahko botruje takemu vedenju.

Tudi tega ali prijatelja zanima, da ne želite več pošiljati slik, ne moremo vedeti, ker imamo premalo informacij. Lahko, da ga zanima, vendar njegova psiha željo v zvezi s slikamo oceni kot pomembnejšo in navzven izpade kot, da ga vaše želje ne zanimajo. Tukaj imate možnost, da svojo željo izrazite direktno in močneje (namigovanje očitno ni dovolj). Prijateljeva užaljenost nakazuje na nekoliko otroško istovetenje svojih želja s svojo osebno vrednostjo. V smislu: “če nekdo ustreže moji želji, me ima rad, če ne, pa me ne mara in to pomeni, da sam nisem vreden ljubezni”. Take reakcije lahko omilite tako, da mu poveste, da ga imate radi, ne glede na to ali določeni njegovi želji ustrežete ali ne.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

New Report

Close