Nespanje dveletnice

Pozdravljeni,
sicer sem brala po forumu, ampak točno takega problema nisem zasledila. Torej, doma imam punčko, ki je januarja dopolnila dve leti. Do nekje 6 meseca je prespala noč brez problema. No, takrat pa se je začelo in traja še danes. Zbudi se enkrat na noč in ne zaspi nazaj, dokler je ne neseva k nama v posteljo. Takrat takoj zaspi nazaj brez kakršnega koli problema. Nastane pa problem, ker čez nekaj časa začne brcat, se premetavat, in posledično smo zjutraj vsi neprespani, ona pa se sploh ne more zbudit, kar je logično. Ne vem, kaj naj še naredimo, ker sedaj se nam je pa že začelo poznat na obnašanju in smo vsi “tečni” čez dan. Poskusili smo že osebno mešanico bachovih kapljic, eterična olja, pa nič ne pomaga.
Zato se obračam na vas, če mi lahko mogoče kako pomagate, ker enostavno tavamo v temi, kaj bi lahko bilo, da naša punca ne spi ponoči?
Najlepša hvala za pomoč in kakršne koli informacije

Pozdravljena mamica.
Tukaj res ni enoznačnega odgovora. Me pa malo spominja name, jaz sem bila tak otrok. Vsako noč sem prikolovratila k staršema in če zdaj pomislim nazaj, sem vesela, da me nista zavrnila. Verjetno tudi ona nista dobro spala.. Potrebovala sem ju, predvsem mami, da sem se ob njenem telesu umirila in sprostila. Tega se dobro spomnim. Sto otrok, sto zgodb. Če prav razumem, je punčka sicer povsem zdrav in normalen otrok. Verjamem pa, da niste naspani. Upam, da vam bodo še drugi starši v skupini dali kakšne namige. Ne morem reči, da je z razvojnega vidika to nekaj neobičajnega, če so ostale stvari v redu. Veliko otrok se ponoči prikobaca k staršem v posteljo. Nekatere je strah, drugi rabijo stiks, tretji ne zmorejo sami zaspati nazaj… Morda pa pojdite vi k njej in malo kombinirajte, da se boste naspali.
Želim vam vse dobro in veliko objemov, ker otroci tako hitro zrastejo. Dvakrat se boste obrnila in že bo velika.
Vse dobro.

Andreja Vukmir Brenčič, spec. ZDT [email protected] 031 582 404 www.pogled.si

New Report

Close