nesmisel življenja

lep pozdrav!
Imam en, zame zelo velik problem. Že od kar se zavedam svojega življenja, se mi zdi življenje nesmiselno. Že od nekdaj si želim “neobsajati”, rada bi izginila iz tega sveta potiho kot miška, da nihče nebi opazil. Toda sedaj bom kmalu dopolnila 18. let, in zavedam se da mojega življenja ne bo konec še tako kmalu, zato bi rada vsaj nekaj storila za boljši jutri. Sem že poiskušala, a se je na koncu izkazalo kot napačen način in vse se je še poslabšalo. Zato bi vas prosila za kakšen nasvet, kako ugotoviti smisel življenja in zaživeti kot prerojeno bitje (a z že določeno preteklostjo). moje mnenje pa je da mi sami ne bo uspelo, zato me zanima kakšna pomoč obstaja, kako do nje priti. zanima me tudi v kakšnem stanju mora biti oseba, da ga psiholog oz. psihiater sprejme na svoje pogovore (kajti poznam osebo v moji družini, ki si je pomoči želela, a ga je že osebni zdravnik zavrnil in ni napisal napotnice). najlepša hvala za pomoč

Spoštovana Nočka,
potrebujete le malo radovednosti, kakšen bo jutrišnji dan,pojutrišnji ,popojutrišnji in tako naprej, načrt kako ga uspšnejše in prijetneše preživeti pa vam bo pomagal izdelati psihiater.Do njega pridete brez napotnice, sa je za posvet ne potrebujete, če bi zdravljenje trajalo na primer celo leto, pa bi bila potrebna t.i.celoletna napotnica ki jo lahko prinesete naknadno.Če boste z obiskom odlašali vam bo v tem času lahko k osebni prerojenosti prispeval sbvoj delež kakšen podjeten vrstnik in potem morda obisk pri psihiatru sploh ne bo več potreben.

Slovenska medicinska psihoterapija pozna predvsem zdravljenje s tableti ker strokovnjakov kronično primanjkuje. Pravo pomoč boste lahko dobili, če si boste plačali privatnega strokovnjaka, ki se bo z vami pogovorili in se dogovoril za določeno število obiskov.

Spoštovani Roman,
izraz psihoterapija izrecno pomeni zdravljenje s psihičnimi sredstvi, res pa je , da mnogi OB PSIHOTERAPIJI jemljejo tudi zdravila, vendar psihoterapija še vedno ostaja to kakršno jo definira naziv.

New Report

Close