Najdi forum

ej, ljudje meni se ne ljubi več živeti, a mi lahk kdo pove smisel tega nesmiselnega življenja,morda bo potem, ko bo vsega konec lepše.

xx

Spoštovana Ana, lahko vam povem svojega: želim si aktivno živeti med srečnimi ljudmi, predvsem tako, da jim srečo pomagam iskati.

Če je potem, ko je vsega konec lepše, ne vem, ker ni še nihče prišel nazaj, da bi to povedal. Na to se torej ne gre zanašat, lahko je še veliko slabše.

Kadar sem sama bolj “depresivne” volje, se vedno spomnim nasveta iz neke knjige: “Vedno lahko odnehaš, ampak zakaj bi ravno zdaj?” Počakaj tri dni in če ne bo nič bolje, počakaj še tri dni, in če še vedno ne boš čutila, da je v življenju kaj pametnega, počakaj še tri dni in tako naprej… in ni vrag, da si ne bi enkrat rekla: hvala bogu, da nisem takrat storila tiste neumnosti…

Smisel življenja mora vsak sam najti, ampak ponavadi je tako, da bolj, ko ga iščeš, težje ga je najti. Sploh če misliš, da mora biti smisel nekaj tako velikega in čudovitega, da bo to rešilo vse tvoje probleme, če ga boš spoznala, se ti lahko zgodi, da mimogrede spregledaš ogromno majhnih stvari, zaradi katerih je vredno živeti.

Če ti lahko dam še en nasvet: začni pisati dnevnik uspeha. Vsak dan si zapiši vsaj pet stvari, ki si jih storila in si ponosna na to. Nato pa to večkrat beri in načrtno išči in delaj stvari, ki bi jih lahko zapisala v dnevnik. Vsaj ena stvar se naj nanaša na stvari, ki si jih storila za druge – takrat človek kar pozabi na svoje probleme.

Draga Ana,
preberite si naslednjo misel in mogoce boste odkrili smisel.LP,Sara

“RESNIČNA ŽIVLJENJSKA RADOST JE V ODKRITJU, DA SLUŽIŠ STVARI, KI JE MNOGO VEČJA OD TEBE,
DA SI DEL NARAVNEGA PROCESA IN NE MAJHEN, SEBIČEN SKUPEK NESREČE IN TRPLJENJA, KI SE
NENEHNO PRITOŽUJE, DA MU VES SVET DELA KRIVICO, IN DA GA NOČE OSREČITI.
SAM MENIM, DA MOJE ŽIVLJENJE PRIPADA VSEJ SKUPNOSTI, IN DA JE MOJA NALOGA, DOKLER
ŽIVIM, DA ZANJO STORIM, KAR LE MOREM. KO UMREM, BI RAD BIL POPOLNOMA IZRABLJEN, KAJTI
BOLJ, KO TRDO DELAM, BOLJ IMAM OBČUTEK, DA ŽIVIM.
V ŽIVLJENJU UŽIVAM ZARADI ŽIVLJENJA SAMEGA. ZAME NI LE SVEČA, KI DOGORI IN UGASNE. ZAME
JE SIJAJNA BAKLA, KI SEM JO DOLŽAN NOSITI ZA DROBCEN HIP – IN ŽELIM SI, DA BI KOLIKOR MOGOČE
SVETLO ŽARELA, PREDEN JO PREDAM SVOJIM NASLEDNIKOM.”
G.B.Shawana je pisal/pisala:
>
> ej, ljudje meni se ne ljubi več živeti, a mi lahk kdo pove
> smisel tega nesmiselnega življenja,morda bo potem, ko bo
> vsega konec lepše.
>
> xx

za hude case….

Ko si stisnjen v kot in se vse zaroti proti tebi, dokler se ne zdi, da ne boš mogel zdržati niti minute vec, se nikoli ne vdaj, kajti prav tam in tedaj se bo usoda obrnila.

Upaj, saj upanje vidi, kar je nevidno, tipa, kar je neotipljivo in omogoca, kar je nemogoce!

Ana napiši mi email,da ti lahko pišem. Če seveda želiš. Kajti rada bi se o tem pogovorila s tabo.

Lp!
Kaj pa je tisto, zaradi česar misliš da je tvoje življenje nesmiselno? Da nočeš več živeti?
Tudi jaz sem ana in tudi sama sem iskala pomoč zaradi svojega stanja (bu….) na forumu…. ampak NIKOLI nisem pomislila na konec življenja, preprosto preveč še neokušenih stvari je na tem svetu….
Niham iz kriznega obdobja v še bolj krizno pa v malo boljše…. Ko ne počenjam neumnosti razmišljam zakaj jih in zakaj jih nebi in v čem je smisel vsega skupaj… Življenje nima smisla, namena , začrtane poti in cilja….Bistvo sreče se skriva v majhnih stvareh…. skoraj nepomembnih. Materija je iluzija, vse je relativno… Zjutraj se zbudiš, odpreš okno začutiš hlad jutranjega vetriča na topli koži, vonj po pomladi in šelestenje dreves…. in si srečen… osmisliš si trenutek za trenutkom….
Meni stvar ne uspeva v celoti, v določenem delu dneva se vse poruši, včasih napako popravim včasih rušim naprej…..svoje življenje.
Človeštvo ne pozna smisla…. imamo le poti do morebitnih ciljev, na katerih se mora vsak posameznik znajti po svoje…

Veliko sreče v prihodnje!

čao Klara,
rada bi ti napisala e-mail, vendar ne bi rada da ga vidijo tudi ostali, če je to možno mi napiši, lahko pa mi ti napišeš tvoj mail naslov, pa ko ti bom jaz odpisala boš dobila tudi mojega.
tudi jaz bi se rada pogovorila o težavi,ki jo imam.vsekakor se moramo se slišati.

lepo se imej

ana

hvala za lepe misli, jih bom poskušala upoštevat, vendar včasih sem tolk na tleh, da ne morem nič.
vsem, ki ste odpisali lepa hvala sem prijetno presenečena i n vam želim, da ne bi nikoli doživeli takih
grdih trenutkov, naj vam vedno sije sonce sreče.

Ana čimpreje mi piši. Pazi nase.

pa pa

ojla,

kako se imaš.Kako bi uredile, da si pišemo po mejlu.Jaz v glavnem životarim.En dan je OK, naslednjih pet pa za umret.samo ne vem, kaj je potem ko je res konec.upam , da se ti bolje počutiš
lepo se imej

ana

Ana napiši mi najprej kako se počutiš in kako to doživlljaš. Malo se predstavi,da bom sploh vedela s kom kontaktiram.
bodi pridna

New Report

Close